BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa'nın yeni hasta adamı 'Almanya' ----

Avrupa'nın yeni hasta adamı 'Almanya'

Avrupa'nın yeni hasta adamı 'Almanya'
08 Eylül 2023 - 07:46 www.finansgundem.com

Analistler, maliyet rekabetçiliğine, teknolojik liderliğe ve jeopolitik istikrara dayanan Alman modelinin enerji krizi nedeniyle işlerliğini kaybettiği fikrindeler.


Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Temmuz ayında açıkladığı rakamlara göre, Almanya'nın bu yıl büyümeyen tek büyük ekonomi olması ve GSYİH'nın yüzde 0,3 oranında azalması bekleniyor.

Gazeteci Wolfgang Munchau'ya göre Alman modeli maliyet rekabetçiliğine, sanayideki teknolojik liderliğe ve jeopolitik istikrara dayanıyor ve hepsi gitti.

Bu durum Almanya'yı “Avrupa'nın yeni hasta adamı” haline getirdi.

Munchau, Almanya'daki dünyanın tamamen değiştiğini belirterek, "Şu anda ortaya çıkan şey, modelin geleceği hakkında varoluşsal sorular doğuran bir enerji fiyatı krizi, yeni jeopolitik bölünmeler ve teknolojik şoklardır." dedi .

2000'li yılların başından bu yana ülke, yüksek istihdam oranları ve Çin gibi hızlı büyüyen ekonomilerden gelen dış talebin etkisiyle sürekli güçlü bir büyüme yaşadı.

Almanya'nın ekonominin temel dayanağı olan imalat sektörü, Rusya'dan gelen ucuz enerji ve Doğu Avrupa'dan gelen düşük maliyetli işgücü sayesinde 2003 yılından bu yana gelişiyor.

Leibniz Ekonomik Araştırma Enstitüsü'nden (IFO) Direktör Clemens Fuest, Almanya'nın daha da büyük düzeyde ihracat ve ithalata bağımlı olması bekleniyor, son yirmi yılda başarılı olan endüstriler, yani kimya ve otomotiv endüstrileri gelecekte aynı rolü üstlenmeyecek" dedi.

Japonya ekonomisi ikinci çeyrekte beklenenden az büyüdü

 

Rusya Merkez Bankası'ndan döviz satışına ilişkin yeni düzenleme

 

Moody's: Türkiye'nin ekonomi politikasındaki değişim kredi notu için olumlu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)