BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya Merkez Bankası'ndan döviz satışına ilişkin yeni düzenleme----

Rusya Merkez Bankası'ndan döviz satışına ilişkin yeni düzenleme

Rusya Merkez Bankası'ndan döviz satışına ilişkin yeni düzenleme
08 Eylül 2023 - 03:43 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası, bankaların herhangi bir kısıtlama olmaksızın halka nakit dolar ve avro satmasına izin verdi.

Rusya Merkez Bankası daha önceki açıklamasından “sadece 9 Nisan 2022’den itibaren kasaya giren para biriminin satılmasının mümkün olacağı” ifadesini çıkardığı belirtildi.

Aynı zamanda Merkez Bankası, hesaplardan nakit döviz çekilmesine ilişkin kısıtlamaları 9 Mart 2024 tarihine kadar uzattı.

Nakit döviz çekimine getirilen kısıtlamalar altı ay daha uzattı

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, Rusya Merkez Bankası’nın yabancı para cinsinden nakit çekimlerine getirdiği kısıtlamaları 9 Mart 2024 tarihine kadar altı ay daha uzattığı belirtildi.

Merkez Bankası, bu kısıtlamaların, yerel finans kuruluşlarının Batılı ülkelerin nakit para birimlerini almasını yasaklayan Rusya’ya yönelik yaptırımlar nedeniyle yürürlükte kaldığını söyledi.

Döviz mevduatı 9 Mart 2022 tarihine kadar açılan vatandaşlar için, daha önce yapmamış olmaları koşuluyla, mevduat veya hesabın para birimine bakılmaksızın 10 bin ABD dolarını veya buna eşdeğer avro tutarını geçmeyecek şekilde para çekme limiti bulunuyor. Fonların geri kalanı ruble olarak alınabiliyor.

Bankalar için, hesaplardan veya mevduatlardan para çıkarırken vatandaşlardan komisyon alma yasağı altı ay süreyle uzatıldı.

Hesap açmadan ve elektronik cüzdanlar aracılığıyla yapılan döviz transferleri ruble olarak düzenlenecek.

Yerleşik olmayan tüzel kişiler (Non-resident) 9 Mart 2024 tarihine kadar ABD doları, avro, sterlin ve Japon yeni cinsinden nakit para alamayacaklar. Diğer para birimleri için herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.

Yerleşik tüzel kişiler (resident), mevzuata uygun olarak oluşturulan ödeme normlarına dayalı olarak, yalnızca seyahat masrafları amacıyla hesaplarından ABD doları, avro, sterlin ve Japon yeni cinsinden nakit alabilirler. Diğer para birimleri üzerinde herhangi bir kısıtlama bulunmamakta.

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri arttı

 

Rusya Merkez Bankası döviz satışını 10 kat artıracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)