BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'da yeni virüs dalgası uyarısı yapılıyor----

Avrupa'da yeni virüs dalgası uyarısı yapılıyor

Avrupa'da yeni virüs dalgası uyarısı yapılıyor
19 Temmuz 2022 - 11:39 www.finansgundem.com

Avrupa'da Kovid vakalarının artış oranlarının son 5 haftadır üst üste yükseldiğini bildiren Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), birçok ülkenin kısıtlamaları kaldırmasıyla virüsün bulaşma hızının artacağı uyarısında bulundu.


Yetkililer ve uzmanlar, yaz mevsimi boyunca Avrupa genelinde yüksek vaka artışları yaşanacağını söylüyor. DSÖ'den yapılan açıklamalarda, bu artışın öncelikli sebebi, Omikron'un alt varyantlarından BA.4 ve BA.5'in kıta genelinde etki göstererek hızla yayılması olarak gösteriliyor.

Avrupa ülkelerinin test ve genom sıralama kapasitelerini azaltması da vaka artışlarını tetiklerken bu durum, ülkelerdeki gerçek vaka sayılarının bilinmesinin ve temas takibi yapılmasının önünde engel oluşturuyor.

Aşı etkinliği azaldı

Virüsün sürekli evirilmesi sonucu aşı etkililiğinin azalması da bölgede vakaların artışının bir diğer nedeni olarak ifade ediliyor.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) yetkilileri ise bir aydan fazladır süren vaka artışlarının, bölge ülkeleri için "geniş çaplı Kovid-19 dalgasının başlangıcı" olacağı öngörüsünde bulunuyor.

İtalya'da son bir haftada 819 kişi öldü

İtalya'da 12 Temmuz'da tespit edilen 142 bin 967 vaka ile salgının 5. dalgasında şu ana dek en yüksek günlük vaka sayısı kaydedildi.

DSÖ'nün 4-10 Temmuz verilerine göre İtalya, 661 bin 984 vaka ile Fransa (771 bin 260) ve ABD'den (722 bin 924) sonra dünyada en çok vaka artışının yaşandığı 3. ülke oldu. Kovid kaynaklı ölümlerin de önemli oranda yükseldiği İtalya'da son bir haftada virüs yüzünden 819 kişi öldü.

Bu rakam önceki haftada 561 olurken ülke genelinde Kovid-19 ölümleri yüzde 46 artış gösterdi.

Almanya'da ölümler yüzde 15 arttı

Son 7 günde 667 binin üzerinde vakanın görüldüğü Almanya'da bir önceki haftaya göre, vaka sayılarında yüzde 6'lık artış görüldü.

Ülkede aynı zaman aralığında 663 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirirken ölüm oranları bir önceki haftaya göre yüzde 15 arttı.

Hollanda’da hastaneler doldu

Hollanda'da haziranın ortasından bu yana yükselişe geçen Kovid-19 vakaları, Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsünün (RIVM) yayımladığı haftalık verilerin günlük ortalamasına göre günlük 6 binin üzerinde seyrediyor.

RIVM'nin sitesindeki bilgilere göre, 46'sı yoğun bakımda 1005 kişi hastanelerde tedavi görüyor ve günde ortalama 100 yeni hasta hastanelere kabul ediliyor.

'Kovid-19'un henüz sona ermedi'

Hollanda Radboud Üniversitesi Hastanesinden bulaşıcı hastalık uzmanı Dr. Alma Tostman, artışa geçen vakalara ilişkin Twitter'daki paylaşımında, "Kovid-19'un henüz sona ermediğini, bunun mevsimsel bir bulaşıcı hastalık olduğunu söylemek için henüz erken olduğunu" söyledi.

Yunanistan'da da vakalar artıyor

Yunanistan'da temmuzda vaka sayılarında haftalık bazda artış gözlemlendi. Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY) verilerine göre 27 Haziran-3 Temmuz'daki toplam vaka sayısı 102 bin 716 iken bu haftaki en yüksek günlük vaka sayısı 28 Haziran'da 20 bin 84 olarak saptandı.

4-10 Temmuz'daki toplam vaka sayısı ise bir önceki haftaya göre yüzde 20'ye yakın bir artışla 122 bin 994'ü buldu. Bu haftaki en yüksek günlük vaka sayısı 5 Temmuz'da 25 bin 566 olarak kaydedildi.

Turizm sezonunun açılmasıyla Yunanistan, korona ile mücadele çerçevesinde alınan tedbirleri gevşetmişti.

Avusturya'da son 24 saatte 8 bin 449 yeni vaka

Yaklaşık 9 milyon nüfusa sahip ülkede son 24 saatte 8 bin 449 yeni vaka görülürken toplam vaka sayısı 4 milyon 618 bin 283'e yükseldi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 artarak 18 bin 934'e çıktı.

Ülkede 1377 kişi virüs nedeniyle hastanelerde tedavi görürken bunların yüzde 76'sını yoğun bakım hastası oluşturuyor.

Tatilciler dönünce vakalar daha da artacak

Uzmanlar henüz izin sezonunun devam ettiğine değinerek, tatilcilerin dönüşüyle vaka sayılarının günlük 70 bine ulaşacağı tahmininde bulunuyor.

Bu arada salgına yönelik tedbirlerin büyük çoğunluğunun kaldırıldığı ülkede eyaletler, hastalığın yoğunluğuna göre farklı düzenlemeleri hayata geçirebiliyor.

En yüksek artış Doğu Avrupa'da

Avrupa'nın doğusunda ise Kovid-19 vaka artışları Batı Avrupa ülkelerine kıyasla çok daha yüksek oranda.

Son 7 günde Romanya'daki vaka artış oranı bir önceki 7 güne kıyasla yüzde 376 artarken Çekya'da yüzde 78, Polonya'da yüzde 76, Macaristan'da yüzde 72, Sırbistan'da yüzde 68, Bulgaristan'da yüzde 35, Hırvatistan'da yüzde 16 artış gözlemlendi.

Aynı aralıkta ölüm oranları Romanya'da bir önceki haftaya göre yüzde 263, Macaristan'da yüzde 150, Bulgaristan'da yüzde 47, Hırvatistan'da yüzde 75 arttı.

İtalya'da KOVID-19'dan ölenlerin sayısı 170 bini geçti

 

Kovid-19’da yeni korku: Centaurus varyantı

 

Kovid-19 belirtilerinde sıralama değişti! İşte o semptomlar

 

Belçika Sağlık Bakanı: Kovid-19'da yedinci dalgadayız

 

Uzman isimden endişelendiren Kovid uyarısı: Yeni bir dalga var!

 

Doktorlardan Kovid-19 uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)