BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUzman isimden endişelendiren Kovid uyarısı: Yeni bir dalga var!----

Uzman isimden endişelendiren Kovid uyarısı: Yeni bir dalga var!

Uzman isimden endişelendiren Kovid uyarısı: Yeni bir dalga var!
13 Temmuz 2022 - 13:35 www.finansgundem.com

Özellikle büyükşehirler ve tatil bölgelerinde, aile hekimleri arasında yapılan ankete göre Kovid-19 vaka sayıları tırmanıyor. Son bir ayda vaka sayıları 9 kat artarken uzmanlar önlemlerin arttırılması konusunda uyarıda bulundu.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yayınladığı bayram mesajında Kovid-19 vaka sayılarının yurt genelinde arttığını belirtmiş ve uyarmıştı.

Haziran başından itibaren vaka sayılarına baktığımızda ise vaka sayılarındaki artış net bir şekilde görülüyor.

30 Mayıs-5 Haziran arasında toplam vaka sayısı 7 bin 332 iken, 27 Haziran-3 Temmuz arasındaki vaka sayısı 57 bin 113'e çıktı.

Uzmanlar bu artıştaki en önemli sebebin önlemlerin tamamen kaldırılması ve aşı bağışıklığın azalması olduğunu düşünüyor.

"VAKA SAYILARI DAHA DA ARTACAK"

Sözcü'deki habere göre; İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ertuğrul Oruç, maskenin ve HES Kodu gibi sınırlamaların kaldırılmasının artışta temel etken olduğunu belirtirken şunları söyledi:

*Sadece aşıyla büyümeyi önleyemeyiz. Çok ciddi bir yayılma var. Yaygın test de yapılmadığı için bu durum ortaya çıkıyor.

*Hastaneye başvuranların tamamına test yapılmıyor. Ağır geçirenlere test yapılıyor. Sadece bizde değil dünyada Avrupa'da da artmış durumda.

*Dünya açısından da yeni bir dalga var. Bayramda görüşmeler, ziyaretler olduğu için bu sayılar daha da artacaktır. Ek bir önlem de alınması gerekiyor.

VAKALARDA ARTIŞLAR VAR

Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği de 400 aile hekiminin katıldığı bir anket yaptı. Elde edilen veriler Türkiye genelindeki artışı doğruluyor.

TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Emrah Kırımlı artışı şöyle değerlendirdi:

*Salgının başından bu yana gördüğümüz üzere vakalar önce İstanbul'da artışa geçti. 10 gün kadar önce az sayıda yapılan testlere rağmen vakalar artmaya başladı.

*Biz de 6 Temmuz günü ankete başladık. Elde ettiğimiz verilere bakınca İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler, Muğla gibi turizm bölgelerinde belirgin artışlar sürüyor.

*Anadolu'da ise İstanbul'un bir ay önceki hali gibi bir görüntü var. Ancak biliyoruz ki bayram tatili büyükşehirlerden bu illere yoğun bir insan hareketine yol açtı.

*Bu süreçte ne yazık ki İstanbul'da Anadolu'ya taşınan bir hastalık sürecini yaşadık, yaşıyoruz.

Tek bir korona virüs vakası nedeniyle binlerce kişi karantinada

 

Tatil dönüşü vakalar artabilir

 

Bilim Kurulu Üyesi açıkladı: İşte vaka artışının 2 sebebi...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)