BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTek bir korona virüs vakası nedeniyle binlerce kişi karantinada----

Tek bir korona virüs vakası nedeniyle binlerce kişi karantinada

Tek bir korona virüs vakası nedeniyle binlerce kişi karantinada
12 Temmuz 2022 - 12:10 www.finansgundem.com

Çin, 320 bin nüfuslu şehri tek bir korona virüs vakası nedeniyle karantinaya aldı

Tüm dünyada korona virüs tedbirleri kaldırılıp normal hayata geçilirken halkın salgın yorgunluğuna ve ekonominin aldığı zarara rağmen korona virüsün yayılmasını engellemek adına tedbirleri elden bırakmayan Çin, son olarak 320 bin nüfuslu Wugang kentini karantinaya aldı. Yetkililer, kentte yeni bir vakanın tespit edilmesi nedeniyle 'hastalık önleme ihtiyaçlarına' yanıt olarak üç günlük 'kapalı kontrol' uygulayanacağını duyurdu.

Resmi bildiriye göre kent sakinleri perşembe günü gün ortasına kadar sokağa çıkamayacak, temel ihtiyaçlar ise yerel yetkililer tarafından karşılanacak.

Kent sakinlerin araçlarını izinsiz kullanamayacak, acil durumlarda ise yakın bir mesafeye kadar gidip evlerine geri dönecekleri koşullarda seyahat etmek için resmi izin almaları gerekecek.

Wugang, Çin'in en büyük çelik üretim firmalarından biri olan ve ABD, Japonya ve diğer ülkelere ihracat yapan Wuyang Iron & Steel Co'nun fabrikasına ev sahipliği yapıyor.

Japon bankası Nomura Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Çin'de hali hazırda yaklaşık 250 milyon insanın korona virüs kontrol tedbirleri altında yaşadığını belirtmişti. Bankaya göre bu sayı, geçen haftaki verilerin iki katından daha fazla.

Bu yıl kış çok zor geçecek

 

Tatil dönüşü vakalar artabilir

 

Dünyada yeniden virüs alarmı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)