BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDoktorlardan Kovid-19 uyarısı----

Doktorlardan Kovid-19 uyarısı

Doktorlardan Kovid-19 uyarısı
09 Temmuz 2022 - 10:18 www.finansgundem.com

Dünya çapında 6.3 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan korona virüs salgını, mutasyona uğrayan Omikron varyantıyla birlikte tekrar birçok ülkede etkisini artırıyor... Uzmanlar, boğaz ağrısı şikayeti olanlara uyarıda bulundu

2019 yılının son haftalarında ortaya çıktıktan sonra küresel bir paniğe sebep olan korona virüs salgınının belirli semptomları ile ilgili dikkat çekici bir uyarı İngiltere’den geldi. İngiliz bilim insanları son dönemde birçok ülkede corona virüsü vakalarının arttığına dikkat çekerken boğaz ağrısına dikkat çekti.

Kovid-19’un en belirgin semptomlarından birinin boğaz ağrısı olduğunu açıklayan yetkililer, ZOE Covid Semptom Çalışma uygulamasından verileri kamuoyu ile paylaştı.

BOĞAZ AĞRISI KOVID-19 BELİRTİSİ

Milyonlarca Kovid-19 hastasının yaşadığı belirtilerin yer aldığı uygulamada boğaz ağrısının az bilinen bir semptom olduğuna dikkat çekildi. Fakat araştırmada boğaz ağrısının erken dönem uyarı belirtisi olduğu da belirtildi.

Ankete katılanlar, boğaz ağrısının hafif geçtiğini ve 5 gün içinde sona erdiğine dikkat çekti. Uzmanlar, “Eğer boğaz ağrısı 5 günden uzun sürüyorsa, bu başka bir enfeksiyona işaret ediyor demektir” dedi. ZOE’de yer alan bilgilerde boğaz ağrısının ilk günlerde kötü olduğu fakat daha sonra iyileştiği de kaydedildi.

Uzmanlar boğaz ağrısının farklı hastalıklarda da görülebildiğine dikkat çekerken doktor ve sağlık kuruluşlarına gidilmesini önerdi. Öte yandan ZOE’de en sık görülen Kovid-19 semptomu ise baş ağrısı olarak kayıtlara geçti.

Korona tedavisi mağduru iş insanı adalet arıyor

 

Evde korona virüs testi yapanlar dikkat!

 

Korona virüste son durum: Vaka sayısı yükseliyor!

 

Avrupa’da korona virüs vakaları yeniden yükselişte

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)