BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKovid-19’da yeni korku: Centaurus varyantı ----

Kovid-19’da yeni korku: Centaurus varyantı

Kovid-19’da yeni korku: Centaurus varyantı
17 Temmuz 2022 - 09:48 www.finansgundem.com

Dünya çapında 6.3 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan Kovid-19'un yeni varyantları hızla yayılmaya devam ediyor. Bilim insanları ilk olarak Mayıs ayında tespit edilen ve Centaurus varyantının endişe yarattığını duyurdu.


2019’un sonunda Çin’de ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra küresel bir salgın halini alan korona virüsü salgını yeni mutasyonlarla yayılmaya devam ediyor.

İlk olarak Mayıs ayında tespit edilen ve Hindistan’da şu sıralarda dominant varyant halini alan ve Centaurus adı verilen BA.2.75 varyantının korona virüsü salgınının seyrini değiştireceği öngörüleri yapılıyor.

“Bu virüs çok daha bulaşıcı"

Hindistan’da tespit edildikten sonra Birleşik Krallık, Almanya ve Hollanda’da görülen BA.2.75 varyantının baskın varyant haline gelmesi beklenirken, bilim insanları, “Bu virüs çok daha bulaşıcı ve bu sebeple dünyanın geri kalan bölgelerinde de baskın olması olası. Fakat henüz bu virüs ile ilgili incelemeler ve yeterli verilerimiz yok” dedi.

Hollanda Kamu Sağlığı Enstitüsü bu hafta BA.2.75’in Hollanda’da bulunduğunu açıklamış fakat henüz bu varyant hakkında çok az şey bilindiğini duyurmuştu. Yetkililer, “Bu virüsün ufak ve belirgin bazı değişiklikler geçirerek Covid-19’a karşı oluşturulan güvenlik mekanizmasını daha kolay geçtiği tahmin ediliyor” dedi.

Bağışıklığı alt ediyor

Bu varyantın daha önce Covid-19 geçirmiş olanlarda ya da aşı olanlarda oluşan bağışıklığı alt edebildiği kaydedildi.

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü, henüz bu varyantı “endişe yaratan varyant” olarak tanımlamazken, bu virüsün gelişiminin yakından izlendiğini aktardı.

Moleküler biyolog Ulrich Elling, BA.2.75’in 8 ekstra mutasyona uğradığını ve bunun dikkat çekici bir fark olduğunu aktarırken, BA.5’e karşı oluşan bağışıklığın BA.2.75’i etkilememesinin olası olduğunun da altını çizdi.

Bağışıklık fonksiyonunu bozuyor: Yeni tehlike 'gizli açlık'

 

Kovid-19 belirtilerinde sıralama değişti! İşte o semptomlar

 

ABD Kovid-19'a karşı 4. aşı olarak Novavax'a acil kullanım onayı verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)