BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa'da enflasyon rekor kırdı----

Avrupa'da enflasyon rekor kırdı

Avrupa'da enflasyon rekor kırdı
23 Şubat 2022 - 14:02 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi tüketici fiyatları ocak ayında önceki yıla göre yüzde 5.1 ile beklentilere paralel olarak artış kaydetti​.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin ocak ayı yıllık enflasyon verilerini yayımladı.

Buna göre, AB'de aralık ayında yüzde 5,3 olan yıllık enflasyon, ocakta yüzde 5,6'ya çıktı.

Euro Bölgesi'nde de aralıkta yüzde 5 olan yıllık enflasyon, ocakta yüzde 5,1 olarak belirlendi.

Böylece, Euro Bölgesi'nde ocak ayında enflasyon, verilerin Eurostat tarafından toplandığı son 25 yılından beri ölçülen en yüksek seviyeye çıktı.

Enflasyon, ağustos, eylül, ekim, kasım ve aralık ayında da son yılların en yüksek seviyesinde ölçülmüştü.

Söz konusu dönemde, Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon artışına en fazla katkı yüzde 2,8 ile enerji ürünlerinden kaynaklandı. Enerjiyi, yüzde 0,98 ile hizmetler, yüzde 0,77 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri ve yüzde 0,56 ile enerji dışı sanayi ürünleri izledi.

Enflasyon, ocak ayında Almanya'da yüzde 5,1, Fransa'da yüzde 3,3, İspanya'da yüzde 6,2, İtalya'da yüzde 5,1, Hollanda'da yüzde 7,6, Belçika'da yüzde 8,5, Polonya'da yüzde 8,7, Çekya'da yüzde 8,8, Estonya'da yüzde 11, Litvanya'da yüzde 12,3 seviyesinde belirlendi.

Söz konusu enflasyon oranı 2021 yılının ocak ayında Almanya'da yüzde 1,6, Fransa'da yüzde 0,8, İtalya'da yüzde 0,7, İspanya'da yüzde 0,4, Belçika'da yüzde 0,6, Euro Bölgesi'nde yüzde 0,9, AB'de yüzde 1,2 seviyesinde gerçekleşmişti.

Enflasyon, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yüzde 2'lik hedefinin çok üzerine çıkmış oldu.

Son dönemde enflasyondaki artış Avrupalıları da rahatsız ediyor.

Avrupa'da enerji ürünleri başta olmak üzere genel fiyatlardaki yükseliş dikkati çekiyor.

Piyasaları en çok etkileyecek faktör 'enflasyon'

 

Euro Bölgesi'nde imalat 2 ayın en düşük seviyesinde

 

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi düştü

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)23 Şubat 2022 14:42

    4 saatlik yemiye ile depo fullenebiliyor. 1 saat çalış  en klası 120 yumurta satın al :D 1 saat çalış 12 litre süt al .. 1 saat çalış 10 litreden fazla zeytin yağ satın al ...1 saat çalış 2,5  kg et al .. 1 saat çalış, 16 tane milka çikolata al. Birde asgari ücret harici çalışıyorsun alım gücün artar. :D Avrupada asgari ücret çalışan yüzde 5 likkesim var, parttıme işler genelde... Allah Türkiyemizi korusun. 1 aylıkmaaş+mesayiyaptığında yada ek bir işte çalıştığında avrupada 10 yaşında birkmdüşük otomobıl rahat alırsın deponuda fullersin. 1 ay da hayalın gerçek olur :D enflasyon düşük oldugu için 15 yıl vadeli kredi çekip hayalındeki evi alabılırsın, düşük faiz... Hala utanmazlar,Afrikalı ülkelerigösterip şükür et bak millet su bulamıyor diyor.. Yahu biz koskoca imparator torunlarıyız, her karış toprak, her litre su için savaştım Anadolumuzda. Bizim seviyemiz  en gelişmiş devletler,