BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa Rusya'ya yeni yaptırım uygulayacak mı?----

Avrupa Rusya'ya yeni yaptırım uygulayacak mı?

Avrupa Rusya'ya yeni yaptırım uygulayacak mı?
13 Kasım 2014 - 21:07 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği ve ABD temsilcilerinin bugün Rusya'ya yeni yaptırımları değerlendirdiği toplantıdan somut bir karar çıkmadı

Avrupa Birliği (AB) ve ABD temsilcilerinin Ukrayna krizi nedeniyle Rusya'ya yeni yaptırım konusunu görüşmek için bir araya geldikleri toplantıdan kesin bir sonuç çıkmadı. Öte yandan üst düzey bir ABD'li yetkili Ukrayna'daki krizin kontrolden çıkabileceğini belirtti.

Ukrayna'daki krizin yeniden alevlendiği günlerde Avrupalı liderler daha kapsamlı yaptırımlar uygulama noktasında ayrışmış durumda.  AB hükümetleri yeni adımları tartışırken, yetkililere ve taslak halindeki bir belgeye göre yakın vadedeki hamleler varlıkların dondurulması ve Ukraynalı ayrılıkçılara ulaşım yasağı gibi maddelerle sınırlı kalacak.

AB Dış Politika Sorumlusu Federica Mogherini 17 Kasım'da üye ülke devlet başkanlarının bir araya geleceği toplantıda 'kara liste' konusunun gündeme geleceğini belirtirken, daha sert ekonomik önlemlerin önümüzdeki ay yapılacak olan toplantıya dek görüşülmeyeceğini söyledi.

Bloomberg News'ün ulaştığı Mogherini imzalı AB ülkelerinin dışişleri bakanlarına hitaben yazılı bir mektupta ise "Ekonomik kısıtlama kararı AB üyesi devlet başkanlarının yapacağı toplantıda alınabilir" ifadesi yer aldı.

Ukrayna krizinde gerilim tırmanırken, ABD'nin Birleşmiş Milletler temsilcisi Samantha Power, Rusya'nın 5 Eylül ateşkesini ihlal etmeyi bırakması gerektiğini ifade etti. Ayrılıkçılar Ukrayna ordusunun elindeki Donetsk havaalanını bombalamayı sürdürüyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)