BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAviva İngiltere’de havlu attı----

Aviva İngiltere’de havlu attı

Aviva İngiltere’de havlu attı
20 Mayıs 2021 - 10:34 www.finansgundem.com

Aviva Investors İngiltere emlak fonunu kapattı. Şirketten yapılan açıklamada, olumlu getiri sağlamanın giderek zorlaştığı söylendi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Aviva Investors yaklaşık 15 aydır askıya aldığı İngiltere emlak fonunu kapatmaya karar verdi. 376 milyon sterlin değerindeki fon geçtiğimiz yıl mart ayında askıya alınmak zorunda kalmıştı. Aynı dönemde korona virüs krizi nedeniyle önde gelen tüm İngiliz emlak fonları da sahip oldukları varlıkların değerini kararlayamadıkları için fonları askıya alma kararı almıştı.

Bu ayın ilk günlerinde M&G Emlak Portföyü’nün yeniden açılmasının ardından Aviva Investors İngiltere emlak fonu ve Aegon Property Income, sektörde kapalı kalmaya devam eden son iki fon oldu. Aviva Investors fon askıya alındığından bu yana “pozitif getiri sağlamanın giderek zorlaştığını” söylerken, fonun yeniden açılması için gerekli likiditenin de zorluk yarattığını ifade etti. Bu nedenle fonun kapanması kararlaştırıldı.

Ocak ayında yayınlanan değerlendirme raporunda fonun yönetim kurulu yatırımcıların “uzun vadeli çıkarlarına hizmetin sürdürülmesi için” fonların inceleme altına alınmasını istemişti. Ancak incelemenin ardından varlık yöneticisi UK Property ismindeki fonun yakın gelecekte sağlayacağı getirinin sınırlı olacağına ve ekonominin yeniden açılmasından fayda görmeyeceğine karar verdi.

Portfolio Adviser’ın haberine göre, Aviva’dan yapılan açıklamada, “likidite akışı sağlamak için gerekli olan varlık satışları, çeşitliliği sağlamamızı engelleyecek ve uzun vadede fonun performansını etkileyecek” dendi. Açıklamanın devamında, “bu nedenle fonun kapanmasının yatırımcıların çıkarına en uygun yol olduğuna karar verdik” ifadeleri kullanıldı. Şirket yatırımcılara nakit olarak ödeme yapacak.

Likiditeyi yükseltme hamleleri fona zarar verecekti

AJ Bell Aktif Portföyler Başkanı Ryan Hughes, fonun yeniden açılmasının küçük ölçeği ve az sayıdaki varlıkları nedeniyle zorlu bir süreç yaratacağını söyledi. Hughes, “likiditeyi yükseltmek için fonu yeniden pozisyonlandırma hamleleri, fonun sürdürülebilirliğini ortadan kaldıracaktı” dedi. Huges’a göre likiditeyi yükseltme hamleleri, yatırımcıların fondan çıkmak istediği takdirde sorun yaratacaktı.

Hughes, “şimdi Aviva için önemli olan yatırımcıların kapanma süreciyle ilgili bilgilendirilme süreci ve yatırımcıların paralarına hızla erişebilmesi” dedi. Birçok diğer emlak fonu şimdi yeniden açılmış olsa da Hughes sektörün geleceğinin belirsizliğini koruduğunu söyledi. İngiltere’nin finansal düzenleyicisi Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) ise üçüncü çeyreğe kadar fonlardan çıkışlar için uyarı sürelerini erteledi.

Aynı zamanda finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, düzenleyici yeni tip bir yatırım aracıyla ilgili görüş topluyor. Uzun vadeli varlık fonu (LATF) ismi verilen bu yeni tür yatırım aracı, mevcut açık uçlu emlak fonu modelinin yerini alabilir. Hughes, “yılın ilerleyen dönemlerinde açıklığa kavuşacağını umuyoruz ve yatırımcıların da sahip oldukları fonlara güven duyması için bu gerekli” dedi.

Kapanma süreci 19 Temmuz’da başlayacak

Aviva Investors’dan yapılan açıklamada ana emlak fonu ve bağlı bulunan fonların çalışmaya devam etmeyeceği ve 19 Temmuz’da kapanma sürecine gireceği söylendi. Fonun kapanmasına rağmen varlık yöneticisi şirketin emlak sektörüyle yakın ilişkilerinin devam edeceğini ve müşterilerin varlık sınıfına olan ilgisi nedeniyle “aktif olarak yeni olanakları” değerlendirdiklerini söyledi.

Bu yılın ilk dönemlerinde ise şirketin altyapı biriminde devasa bir çalışan göçü gerçekleşti ve dört yönetici, liderleri Ian Berry’nin izinden giderek yeni bir altyapı fonu kurmak üzere River and Mercantile’a geçti.

Yerli yatırımcı Eurobond'a hücum etti

 

Piyasalar için kritik toplantı 11 Haziran’da...

 

Bitcoin’in çökmesi finansal sistemi etkilemez

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)