BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar için kritik toplantı 11 Haziran’da...----

Piyasalar için kritik toplantı 11 Haziran’da...

Piyasalar için kritik toplantı 11 Haziran’da...
20 Mayıs 2021 - 08:22 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanı Yellen, Finansal İstikrar Gözetim Konseyi'ni 11 Haziran'da toplayacak.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, para piyasası yatırım fonlarına ilişkin reformların ele alınacağı Finansal İstikrar Gözetim Konseyi toplantısını 11 Haziran'da gerçekleştirecek. ABD hazine Bakanlığı daha önce bu toplantının 21 Mayıs'ta yapılacağını belirtmişti.

11 Haziran'da gerçekleştirilecek toplantı Türkiye saati ile 21.45'te başlayacak. Toplantıda, para piysası fonlarında reformun yanı sıra LIBOR'un kullanımının terk edilmesi için geçiş döneminde yapılanlar ele alınacak.

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre bir önceki toplantıda Yellen, "Finansal sistemdeki kırılganlıkları gidermek için daha fazlasını yapmalıyız." ifadesini kullanmıştı. 2008'deki Finansal Krizi'nin ardından artan sermaye ve likidite gereksinimlerinin bankaların salgının neden olduğu krizi atlatmasına yardımcı olduğuna işaret eden Yellen ancak piyasa işleyişini desteklemek için hala aşırı politika müdahalelerine ihtiyaç duyulduğunu kaydetmişti.

Salgının bazı hedge fonların kaldıracının da stresi artırabileceğini gösterdiğine dikkati çeken Yellen, hedge fonların oluşturduğu riskleri inceleyen Hedge Fon Çalışma Grubu'nun yeniden toplanacağını duyurmuştu.

Yellen, kırılganlıkların giderilmesi gereken bir diğer alanın tahvil piyasası olduğunu belirterek, "Güçlü bir ABD ekonomisi için derin ve likit bir tahvil piyasası gereklidir. Bu tüm finansal sistem için kritiktir. ABD dolarını dünyanın rezerv para birimi olarak destekler ve küresel olarak varlık sınıfları için bir mihenk taşıdır." ifadelerini kullanmıştı.

İklim değişikliği gibi yeni risklerin de dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Yellen, iklim değişikliğinin çevre için varoluşsal bir tehdit olduğunu ve ülkenin finansal istikrarı için çok büyük bir risk oluşturduğunu kaydetmişti.

Bu arada 11 Haziran’da yapılması planlanan toplantıda kripto paraların da gündeme gelmesi bekleniyor.

Yellen'dan iş dünyasına destek çağrısı

 

Yellen'dan zayıf gelen istihdam verisine dair iyimser yorum

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ20 Mayıs 2021 10:11

    adamlar dünya yı esir almışlar.yok bu hafta yok su ay toplantı var diye diye dünya ya eşşek gibi çalıyorlar.karşılarına koca koca devletler var bir birlik olupta bir çözüm bulamıyorlar.abd nin hiç savaşmasına gerek yoktur.