BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAtatürk Havalimanı’nda yıkıma ara verildi----

Atatürk Havalimanı’nda yıkıma ara verildi

Atatürk Havalimanı’nda yıkıma ara verildi
18 Mayıs 2022 - 12:11 www.finansgundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk Havalimanı ihalesini alan firmanın sözleşme tarihinin 16 Mayıs olduğunu ancak iş makinelerinin günler öncesinden pistlere girdiğini açıkladı. Havalimanında yıkıma ara verildi.

Cumartesi günü İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın iki pistinin kırılması için iş makineleri ve kamyonlar sahneye çıktı.  Sadece 4 yıl önce dünyanın en iyi 3. havalimanı seçilen Atatürk Havalimanı’nın millet bahçesine çevrilmesi kamuoyunda tepkilere neden oldu. İYİ Parti ve CHP havalimanı önünde protesto gösterisi düzenledi.

Sözcü'den Batuhan Serim'in haberine göre, İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, Florya Atatürk Kent Ormanı'nda düzenlediği basın toplantısında, Atatürk Havalimanı’ndaki yıkımla ilgili çarpıcı bir belge açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk Havalimanı ihalesini alan Yapı ve Yapı  firmasının projeyle ilgili ihale sözleşmesini 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü imzaladığını belgesiyle duyurdu. İmamoğlu, müteahhide ait iş makinelerinin ise günler öncesinden pistlere girdiğine dikkat çekti. Yapı ve Yapı firmasına ait iş makineleri ve kamyonlar 14 Mayıs Cumartesi günü Atatürk Havalimanı apronuna girmişti.

Başkan Ekrem İmamoğlu, müteahhit firma ve tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

10 MAYIS 2023 TARİHİNDE TAMAMLANACAK

İmamoğlu’nun açıkladığı Kamu İhale Kurumu kayıtlarındaki belgeye göre, tam adı İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ve Millet Bahçesi’ne Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi sözleşmenin imzalandığı gün 16 Mayıs 2022 günü başladı ve 360 günde 10 Mayıs 2023 tarihinde tamamlanması öngörüldü.

İhalenin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ tarafından 29 Nisan’da kimseye duyurulmadan kapalı kapılar ardında yapıldı. İhale, özel olarak davet edilen AKP iktidarının gözde müteahhitlerinden Yapı ve Yapı’ya 2 milyar 174 milyon 978 bin TL’ye verilmişti.

İmamoğlu: Sözcülük makamını kaldırdım

 

Kılıçdaroğlu'ndan Atatürk Havalimanı tepkisi

 

Bakan Kurum'dan Atatürk Havalimanı'nda yapılacak millet bahçesi paylaşımı

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Beklenen Marmara depremi gerçeğini unutmayalım.18 Mayıs 2022 17:36

    Konusunda deprem uzmanı olan sayın prof.dr Naci Görür depremin heran olabileceğine dair çeşitli zamanlarda beyanlarda bulunduğunu okuduk.Deprem fay hattının da de yeşilköyü de kapsadığını da biliyoruz.Bu durumda yurt içi ve dışarıdan gelecek yardımların hava yolu ile gelenlerin ineceği yer Atatürk hava alanıdır.İlgililerin bu durumu düşünmeleri isabetli olabilir.

  • E.g.18 Mayıs 2022 16:22

    HAVA ALANLARINI YIKIP YERİNE BAHÇE YAPAN BAŞKA ÜLKE VARMI ACABA ? ABD BAŞKANI SADECE SAVAŞ İLAN EDİLDİĞİNDE GEREKLIYSE PARKLARA YAPI YAPTIRABİLİRMİŞ