BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAslan’ın yönetim kurulu üyeliği tartışılıyor----

Aslan’ın yönetim kurulu üyeliği tartışılıyor

Aslan’ın yönetim kurulu üyeliği tartışılıyor
17 Mart 2014 - 13:46 www.finansgundem.com

Hukukçu bankacı sordu: Tutuklu iken yönetim kuruluna mı atandı?

17 Aralık’ta düzenlenen büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda tutuklanan, cezaevinden iki ay sonra tahliye edilen eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın, bankadaki pozisyonuyla ilgili yeni bir tartışma başladı. Bilindiği gibi cezaevine girmesinden bir süre sonra genel müdürlükten alınan Aslan’ın tahliyesinin ardından Halbank Yönetim Kurulu Üyeliği’nin sürdüğü ortaya çıkmıştı.

Bu noktadaki tartışmalara karşılık, “Genel müdürler doğal olarak yönetim kurulu üyesidir” yorumları yapılmıştı. Ancak Ekonomist Dergisi’nin “Finans Koridoru” köşesinde yer alan habere göre, eski bir bankacı bu göreve itiraz etti. 31 Mart’ta yapılacak Genel Kurul öncesi ortaya çıkan bu gelişme kafaları da karıştırdı.

“SÜLEYMAN ASLAN KİMİN YERİNE YÖNETİM KURULU ÜYESİ YAPILDI?”

Kulis haberde şöyle denildi:


“Halkbank, halka açık bir banka olarak, bilançosunun yanı sıra üst yönetimindeki değişiklikleri de Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirmek zorunda. 31 Mart’ta Genel Kurul’unu yapacak olan bankada Aslan’ın durumu merak ediliyor.

Biz de banka yönetiminin KAP’a yaptığı açıklamaları taradık. Yapılan bildirimlere göre, Süleyman Aslan, 7  Şubat 2014’te Yönetim Kurulu Üyeliği’ne getirilmiş. Oysa 17 Aralık 2013’teki rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonucunda tutuklanan Aslan, 14 Şubat'ta tahliye edildi.

Hukuk kökenli bir bankacı, bu duruma ilişkin şu soruyu yöneltiyor: ‘’Her bankanın genel müdürü, yönetim kurulunun doğal üyesidir. Ancak genel müdürlüğü kaybeder, görevden alınır veya istifa ederse, yönetim kurulu üyeliği de düşer. Yönetim kuruluna atanabilmek için birisinin ayrılması, görevden alınması gerekiyor. Kimse istifa etmediğine göre, hakkında suçlama olan Aslan, kimin yerine yönetim kurulu üyesi yapıldı?’’
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yanılgı18 Mart 2014 13:50

    Hayır yanılıyorsunuz. Yeni atanan genel müdüre bakın! Öncelikle vefat eden yönetim kurulu üyesi yerine atandı. Ardından aynı günün akşamı genel müdürlüğe atandı. Sizin dediğiniz gibi olsaydı direkt olarak genel müdür olarak atanıp, yönetim kurulunun doğal üyesi olurdu!

  • hak hukuk17 Mart 2014 20:45

    genel müdürler, genel müdür oldukları sürece YKnın doğal üyesidirler. GM liği alınan birinin YK üyeliği düşer. Ancak ve ancak başka bir üye yerine atanırsa düşmez. hukuk kökenli bankacı haklı.

  • Cahillik diz boyu17 Mart 2014 18:05

    "Hukuk kökenli bankacı" sıfatı cahilliği gizleyememiş. Diğer birçok bankada olduğu gibi Halkbank'ta da Genel Müdür, Yönetim Kurulu üyleri arasından seçilir. Seçilen kişinin Genel Müdürlük görevi herhangi bir sebeple sona erse bile Yönetim Kurulu üyeliği devam eder. Halkbank'a yeni atanan genel müdür de daha önce vefat sebebiyle boş kalan Yönetim kurulu üyeliğine seçilmiş, sonrasında Genel müdür olarak görevlendirilmiştir.

  • Skandal17 Mart 2014 16:35

    Bddk bu konuda ne yapıyor merak ediyorum. Bostan korkuluğu gibi durarak şaibeler giderilmez.