BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis'Aşk bileziği'nin cezası 66 bin TL----

'Aşk bileziği'nin cezası 66 bin TL

'Aşk bileziği'nin cezası 66 bin TL
03 Aralık 2013 - 00:58 www.finansgundem.com

‘Sonsuz Aşk bileziği’ Atasay’dan size hediye” reklamı yüzünden 66 bin lira idari para cezasına çarptırıldı

Türkiye’nin tanınmış altın firmalarından Atasay Kuyumculuk, 2013 Sevgililer Günü’nde çeşitli televizyon kanallarında yayınlanan “750 lira ve üzeri tüm alışverişlerde ‘Sonsuz Aşk bileziği’ Atasay’dan size hediye” reklamı yüzünden 66 bin lira idari para cezasına çarptırıldı.
Hürriyet'in haberine göre; Atasay Kuyumculuk, reklam filminde kendilerinin bir kusurunun olmadığını, tüm sorumluluğun Kurgu Yapımcılık isimli prodüksiyon şirketinde olduğunu belirterek itirazda bulundu. Ancak altın firmasının itirazı kabul görmedi ve 65 bin 936 lira idari para cezasını ödemek zorunda kaldı.
Atasay Kuyumculuk, aradan 6 ay geçtikten sonra ödediği para cezasının prodüksiyon şirketinden tahsili için dava açtı. Dava dilekçesinde, “Sevgililer Günü’ne özel çekilen bu reklam filminin çekimi, filmin yazılı ve görsel medyaya sunulması dahil tüm süreç davalı prodüksiyon şirketi tarafından yerine getirilmiştir. Bu filmin reklam mevzuatına aykırı olması nedeniyle bakanlığa ceza ödenmek zorunda kalınmıştır. Reklam filmi, müvekkil Atasay Kuyumculuk tarafından hazırlanmamıştır. Tüm sorumluluk davalı şirkettedir. Bakanlığa ödenen idari para cezasının davalı şirketten tahsilini istiyoruz” denildi.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hamza03 Aralık 2013 21:09

    iyi olmuş aşkı sevgiyi hep maddiyata indiyorlardı.Beni şu kadarcık seviyossan şukadarcık pırlanta al

  • Azab03 Aralık 2013 09:39

    cEZA VERECEK NE VAR ANLAYAMADIM REKLAM VE SONSUZ SİMGESİNİN BİLEZİĞİNİ HEDİYE VERMEK İSTEMİŞLER.