BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArjantin Ulusal Haber Ajansı ekonomik nedenlerle kapatılıyor----

Arjantin Ulusal Haber Ajansı ekonomik nedenlerle kapatılıyor

Arjantin Ulusal Haber Ajansı ekonomik nedenlerle kapatılıyor
05 Mart 2024 - 06:56 www.finansgundem.com

Arjantin'de 80 yıldır yayın yapan Arjantin Ulusal Haber Ajansı Telam kapatılıyor. Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, Telam'ı kapatmayı seçim vaadi olarak vermişti

Arjantin'de hükümet, harcamaları kısmak amacıyla 1945'te kurulan Arjantin Ulusal Haber Ajansı Telam'ı kapatma kararı aldı.

Arjantin'de Devlet Başkanı Javier Milei hükümeti, harcamaları kısmak amacıyla Arjantin Ulusal Haber Ajansı Telam'ı kapatma kararı aldı.

MILEI'NIN SEÇİM VAADİYMİŞ

Kararın ardından Telam çalışanları merkez bina önünde toplanarak, hükümeti protesto etti. Devlet Başkanlığı Sözcüsü Manuel Adorni, Yürütme Merkezi Casa Rosada'da yaptığı basın toplantısında, "Bu kararın alınmasında çoğulcu medya ya da basın özgürlüğüne darbe vurulduğu iddiaları asılsızdır. Ekleyecek başka bir şey yok, Devlet Başkanı Milei'nin seçim kampanyasındaki vaatlerinden biriydi ve uygulanması için talimat verdi." ifadesini kullandı.

700 ÇALIŞANI VAR, 24 MİLYON DOLAR ZARAR

Telam'ın 24 milyon dolar zarar ettiğini belirten Adorni, çalışanlarla ilgili teknik konuların analiz edildiğini kaydetti.

Arjantin'de faaliyet gösteren çok sayıda yazılı ve görsel medya temsilcileri yaptıkları ortak basın açıklamasında, hükümetin Telam kararının ifade özgürlüğüne vurulmuş bir saldırı olduğu belirtildi. 1945'te kurulan devlete ait Telam'ın 700 çalışanının bulunduğu bildirildi.

Arjantin'de yoksulluk rekor seviyede

 

Arjantin ile İngiltere arasında Falkland kazanı kaynıyor

 

Arjantin'de yıllık enflasyon yüzde 250'yi aştı

 

Arjantin Devlet Bakanından bir garip 'Devlet' yorumu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)