BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArjantin Devlet Bakanından bir garip 'Devlet' yorumu----

Arjantin Devlet Bakanından bir garip 'Devlet' yorumu

Arjantin Devlet Bakanından bir garip 'Devlet' yorumu
13 Şubat 2024 - 02:43 www.finansgundem.com

İtalya ve Vatikan'da resmi temaslarda bulunan Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, katıldığı bir televizyon programında devleti suç örgütü ve hırsız olarak tanımladı

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, devlet yapılanmasını düşman, suç örgütü ve hırsız olarak niteledi. "Devlet her gün sizden çalıyor" diyen Milei, komünizmin de "ruh hastalığı" olduğunu savundu.

İtalya ve Vatikan'da resmi temaslarda bulunan Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, özel televizyon kanalı Mediaset'te Retequattro isimli programa katıldı.

''SİZDEN HER GÜN ÇALIYOR''

Milei, "Felsefi olarak ben bir anarko-kapitalistim ve bu nedenle devlete karşı derin bir nefret duyuyorum. Devletin düşman olduğunu, bir suç örgütü olduğunu düşünüyorum. Devletin yöntemi hırsızlıktır. Ne zaman bir şey almaya gitseniz vergilerle sizden çalıyor, bu nedenle devlet her gün sizden çalıyor" dedi.

Milei, siyasetçileri de toplumun "en kötüleri" olarak niteledi.

"KOMÜNİZM RUH HASTALIĞIDIR"

Ultra liberal görüşleriyle dikkati çeken aşırı sağ siyasetçi Javier Milei, komünizmi de "ruh hastalığı" olarak tanımlarken, komünizme dönmek isteyen çok sayıda sosyalist bulunduğunu ve onların "korkak komünistler" olduğunu ileri sürdü.

Arjantin'de Kasım 2023'te devlet başkanlığına seçilen Milei, seçim döneminde hakaretler ettiği Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'in, bütün Arjantin için en önemli kişi olduğunu son dönemde fark ettiğini dile getirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı taşra teşkilatına 1500 tarım işçisi alınacak

 

Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitti

 

Nvidia'nın hisselerindeki artış bu yıl yüzde 45'i aştı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)