BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArjantin ile İngiltere arasında Falkland kazanı kaynıyor----

Arjantin ile İngiltere arasında Falkland kazanı kaynıyor

Arjantin ile İngiltere arasında Falkland kazanı kaynıyor
18 Şubat 2024 - 16:17 www.finansgundem.com

Arjantin'in yeni devlet başkanı Milei'nin "Falkland'ı geri alacağız" açıklamalarının ardından Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Cameron bölgeye gidiyor

Arjantin'de aşırı sağcı Javier Milei'nin devlet başkanlığına seçilmesinin ardından bu ülke ile Birleşik Krallık arasında Falkland krizi yeniden ateşlendi. Seçim vaadleri arasında Falkland Adaları'nın egemenliğini en kısa sürede elde eceklerini belirten Miei'nin atacağı adımlar merakla beklenirken İngiltere'den de bir Falkland adımı geldi. Dışişleri Bakanı David Cameron egemenlik tartışmaları sırasında Falkland Adaları'na gidiyor

Kate Devlin'in Independent Türkçe'de yer alan haberine göre David Cameron, Falkland Adaları halkına destek verme amacıyla ziyarete hazırlanırken, adaların egemenliğinin "tartışmaya açık olmadığını" söyledi.

Arjantin'in yeni devlet başkanı Javier Milei, yakın zamanda seçim kampanyaları sırasında Falkland Adaları hakkında vaadlerde bulunmuştu. 

Milei, Buenos Aires'in adalar üzerinde "müzakere edilemez bir egemenliğe" sahip olduğunu söylemiş fakat adaları "diplomatik kanallar" yoluyla geri almaya söz vermişti.

Downing Sokağı ise egemenlik meselesinin "çözüme kavuşturulduğuna" ısrar ediyor.

2013'te yapılan referandumda adalılar ezici bir çoğunlukla Birleşik Krallık'ın (BK), kendi kendini yöneten yurtdışı toprağı olarak kalma yönünde oy kullanmıştı.

Ziyareti öncesinde BK Dışişleri Bakanı Lord Cameron şöyle dedi:

Falkland Adaları, Britanya ailesinin değerli bir parçası ve ailenin parçası olarak kalmak istedikleri sürece egemenlik meselesinin tartışmaya açılmayacağı konusunda netiz.^"

Adaları "modern, müreffeh bir topluluk" diye tanımlayan Cameron, yerel halkın kurduğu şeyle "gurur duymasını gerektiğini" söyledi.

Lord Cameron, Arjantin güçlerinin istilası sonrası 1982'de çıkan Falkland Savaşı sırasında görev yapan ve hayatını kaybeden Britanyalı silahlı kuvvetler personeline saygılarını sunacak.

Cameron'ın bugün adalarda görev yapan askerlere de teşekkür etmesi bekleniyor.

Bu ziyaret, kendisinin Paraguay'ı ziyaret eden ilk BK dışişleri bakanı olacağı gezinin ilk bölümü olacak. Daha sonra Brezilya'daki G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak ve ardından New York'a geçecek.

Falkland Savaşı: 2 Nisan 1982'de Arjantin'in Falkland ve Güney Georgia Adalarını işgal etmesi ile İngiltere ile Arjantin arasında savaş başladı. Altı hafta süren savaşın ardından Arjantin teslim oldu ve işgal ettiği toprakları terk etti. Arjantin'de iktidardaki Leopoldo Galtieri rejimi savaşın ardından devrildi.

"El Loco" yani deli lakaplı Milei'nin televizyonda yayımlanan bir seçim münazarasında şöyle dediği bildiriliyor:

"Ne mi öneriyorum? Arjantin'in Malvinas adaları üzerindeki egemenliği müzakere edilemez. Malvinas, Arjantin'indir."

Şimdi onları nasıl geri alacağımıza bakmalıyız. Savaş seçeneğinin çözüm olmadığı açık. Savaştık (ve kaybettik) ve artık adaları diplomatik yollardan geri almak için her türlü çabayı göstermeliyiz.

Milei ayrıca 1990'ların sonunda Hong Kong'un Çin yönetimine geri verilmesine benzer şekilde BK'nin Falkland'ı teslim etmesini de önermişti.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)