BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaAraştırma: Sade kahve tercihi psikopati belirtisi olabilir----

Araştırma: Sade kahve tercihi psikopati belirtisi olabilir

Araştırma: Sade kahve tercihi psikopati belirtisi olabilir
21 Şubat 2022 - 13:41 www.finansgundem.com

Innsbruck Üniversitesi'nden araştırmacılar tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, sade kahve tercih etmenin psikopatiyle ilişkili olduğunu ortaya koydu.


Appetite dergisinde bulguları yayınlanan çalışma, sade kahve tercihi ile sadist ya da psikopatik eğilimler arasında ilişki olduğunu tespit etti.

1000'den fazla yetişkinin katılımıyla yapılan anketin sonuçlarını veri alan araştırmada, katılımcılara yeme içme konusundaki tercihleri soruldu. Katılımcılar daha sonra sadizm, narsisizm ve psikopati gibi antisosyal kişilik bozukluklarının değerlendirildiği bir dizi teste tabi tutuldu. Çalışma, acı tatların tercih edilmesinin psikopatik davranışlarla ilişkili olduğunu ispatladı.

Acı yiyecek tercihi ile gündelik sadizm bağlantısı

Araştırmada, acı yiyecek tercihi ile gündelik sadizm, yani başkalarına orta düzeyde acı çektirmekten zevk alma eğilimi arasında bağlantı olduğu fark edildi. Çalışma, yalnızca sade kahve tercihiyle kişilik bozuklukları arasında ilişki kurmuyor; turp, kereviz ve tonik suyu tüketen katılımcıların da antisosyal özellikler sergileme olasılığının daha yüksek olduğunu belirtiyor.

Araştırmacılar Christina Sagioglou ve Tobias Greitemeyer, bu kişilik bozuklukların acı tatları fazlaca seven insanlarda kronik hale gelebileceğine ve onların daha kötü karakterlere sahip olmalarına yol açabileceğini söyledi.

Günde üç fincan kahve ölüm riskini azaltıyor

 

Fazla kahve tüketenler dikkat!

 

Yeni araştırma: İnsanlık koku duyusunu yavaş yavaş kaybediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)