BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAraplar, Telegraph gazetesini devralmaya çok yaklaştı----

Araplar, Telegraph gazetesini devralmaya çok yaklaştı

Araplar, Telegraph gazetesini devralmaya çok yaklaştı
30 Kasım 2023 - 08:55 www.finansgundem.com

Körfez bölgesinden yatırımcılar Telegraph'ı devralmaya çok yaklaştı. Kaynaklar anlaşmanın "engellenme ihtimalinin düşük" olduğunu ifade ediyor.

Abu Dabi destekli yatırımcıların İngiliz Telegraph gazetesi ve Spectator dergisinin kontrolünü ele geçirmeye bir adım daha yaklaştıracak bir anlaşmanın cuma gününe kadar yapılabileceği duyuruldu.

Her iki yayın kuruluşu bu yılın başlarında Lloyds Bank tarafından, sahipleri Barclay ailesinin 1.1 milyar sterlinlik borcunu tahsil etmek amacıyla devralınmıştı. BBC'nin haberine göre, Abu Dabi destekli bir firma bu ay söz konusu meblağı ödemeyi ve kontrolü almayı kabul etti.

Anlaşma tartışmalara yol açtı ancak kaynaklar anlaşmanın "engellenme ihtimalinin düşük" olduğunu söylüyor. Anlaşma şartlarına göre Barclay ailesinin etkili kuruluşların mülkiyetini Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) yönetici ailesi tarafından desteklenen bir yatırım grubu olan IMI Redbird'e devretmesi bekleniyor.

Tartışmalı işleme yakın kişiler, hükümetin bir İngiliz bankasının borçlarını tahsil etmesini ya da artan faiz ödemeleri tehdidiyle karşı karşıya olan bir alacaklının kredisini geri ödemesini engellemesinin "pek olası olmadığını" düşündüklerini söylediler.

Ancak planlanan devir işleminin, belirli kamu yararı gerekçeleriyle işlemlere müdahale etme yetkisine sahip olan hükümet tarafından incelemeye alınması bekleniyor.

İngiliz Telegraph gazetesini Araplar alıyor

 

Fransız medya devinde büyük grev

 

Ünlü medya devi Murdoch'ın istifasında ilginç ayrıntı

 

Medya devi iflas etti

 

Fransız medya devinde deprem!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • News30 Kasım 2023 16:08

    Arp eline geçerse haberler artık arap palavralarından yalandan dolandan geçilmez dünyayı kirlettiler ülkeyide gazeteyide kirletirler keşke satılmasa özgürlük satılıyor