BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem İngiliz Telegraph gazetesini Araplar alıyor----

İngiliz Telegraph gazetesini Araplar alıyor

 İngiliz Telegraph gazetesini Araplar alıyor
21 Kasım 2023 - 08:20 www.finansgundem.com

Abu Dabi destekli fon İngiliz Telegraph gazetesini devralmaya hazırlanıyor. Anlaşma onaylanırsa CNN'in eski patronu şirketi yönetecek.

Abu Dabi destekli bir yatırım fonu Telegraph gazetesi ve Spectator dergisinin kontrolünü ele geçirmeye hazırlanıyor. RedBird IMI, önceki sahipleri olan Barclay ailesinin borçlarını ödemek için kredi sağlamayı kabul ettiğini ve bunun da gazeteleri kayyumdan çıkaracağını bildirdi.

Anlaşma onaylanırsa Redbird IMI'nin CEO'su, CNN'in eski patronu Jeff Zucker şirketi yönetecek. Ancak, herhangi bir anlaşmanın sıkı bir düzenleyici incelemeyle karşı karşıya kalması muhtemel.

Anlaşma, Telegraph ve Spectator gazetelerinin Barclay kardeşlerin borçlarını tahsil etmek isteyen Lloyds bankası tarafından devralınmasından beş ay sonra gerçekleşti. Lloyds, ödenmemiş 1 milyar sterlinden fazla borcu tahsil etmek için işletmenin satış süreci başlattı.

Ancak pazartesi günü, ABD'li RedBird Capital ve Abu Dhabi'li International Media Investments (IMI) ortak girişimi olan yatırım fonu, Barclays ile bir anlaşmaya vardığını doğruladı.

Bu anlaşma Lloyds'a olan borçların geri ödenmesini ve yayın organlarının kayyumdan çıkarılmasını sağlayacak.

Medya devi iflas etti

 

Fransız medya devinde büyük grev

 

Ünlü medya patronu Rupert Murdoch’tan istifa kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)