BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaApple bu seferde Amazon'la mahkemelik oldu----

Apple bu seferde Amazon'la mahkemelik oldu

Apple bu seferde Amazon'la mahkemelik oldu
07 Haziran 2013 - 17:01 www.finansgundem.com

E-Kitap fiyatlarında tekel oluşturmakla suçlanan Apple, bir türlü mahkemelerden kurtulamıyor.

Dünyanın bir numaralı şirketi ve en değerli marka ünvanına sahip Apple için neredeyse her gün bir mahkeme haberi gelir oldu. Geçenlerde vergi kaçırma suçu ile gündeme gelmiş, ardından dün Samsung’un teknolojisini kullanması nedeniyle bir dava kaybederek bazı ürünlerinin ABD’de satışının yasaklanmasına neden olmuştu. Apple bu seferde, e-kitap ve online ticaret devi Amazon ile mahkemelik oldu.
E-kitap fiyatlarında ayarlamaya gitmek için dünyanın büyük yayınevlerinden 6 tanesiyle anlaşmaya vardığı söylenen Apple tekel oluşturmaya suçlamasıyla hakim karşısına geçti.

Yayınevleriyle anlaşarak Amazon’un fiyatta indirim yapmasının önüne geçmeye çalışmakla suçlanan Apple, bu davanın açıldığı ilk günden bu yanan ilginin bir kısmını da Amazon’un üstüne çekmeye çalışıyor.
New York’taki bölge mahkemesinde görülen davada Apple, önemli rakiplerinden Amazon’un e-kitap işindeki uygulamalarını örnek gösterdi ve Amazon hakkında da yaptırım uygulanması gerektiğini iddia etti.
Ortada bir yanlışın olmadığına dikkat çekmeye çalışan şirket, 2010 yılında e-kitap işine girdiği zaman Amazon’un yüzde 90′luk bir pazar payıyla sektörün neredeyse tamamını kontrol ettiğinin altını çizdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)