BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiApple, Bitcoin ‘white paper’ını bilgisayarlarından kaldırdı----

Apple, Bitcoin ‘white paper’ını bilgisayarlarından kaldırdı

Apple, Bitcoin ‘white paper’ını bilgisayarlarından kaldırdı
27 Nisan 2023 - 16:16 www.finansgundem.com

Apple, bir sonraki macOS güncellemesiyle birlikte Bitcoin ‘white paper’ını bilgisayarlarından kaldırıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Apple, bir sonraki macOS güncellemesiyle birlikte, Bitcoin’in ürün tanıtım dokümanı olan ‘white paper’ını bilgisayarlarından kaldırıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, kısa süre önce ortaya çıkan Apple’ın macOS işletim sistemine sahip bilgisayarlarında gizli şekilde Bitcoin ‘white paper’ına yer verdiği haberi şaşkınlığa ve meraka neden olmuştu. Apple’ın teknoloji dünyasında çeşitli komplo teorilerine de neden olan bu hamlesini geri çekmesinin de yeni komplo teorilerine neden olması bekleniyor.

Ventura 13.4’le birlikte yok oluyor

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, yeni yayınlanan bir rapor, Apple’ın bir sonraki macOS güncellemesinde Bitcoin teknik incelemesini yani ‘white paper’ını bilgisayarlarından kaldıracağını belirtiyor.

AppleInsider'dan alınan bir rapora göre, gizemli Satoshi Nakamoto tarafından kaleme alınan ve kripto para piyasasının ilk ve en hacimli dijital parası olan Bitcoin’in manifesto niteliği de taşıyan ‘white paper’ının, Apple bilgisayarlarda yer aldığı bilgisi, Nisan ayı başlarında teknoloji blog yazarı Andy Baio tarafından tesadüfen keşfedildi. Keşiften bir aydan kısa bir sonra ise Apple, macOS Ventura 13.4'ün beta sürümüyle birlikte Bitcoin ‘white paper’ını bilgisayarlarından kaldırdı.

Baio, Apple içinden bir kaynağa atıfta bulunarak ‘white paper’ın gelecekteki yazılım güncellemelerinde büyük olasılıkla kaldırılacağını söyledi. Kaynak, dokümanın kaldırılması için bir geliştirici iş görevinin gönderildiğini ve belgenin yazılım sistemine ‘white paper’ı koyan aynı kişiye atandığını iletti.

Test amaçlı

Bitcoin: Eşler Arası Elektronik Nakit Ödeme Sistemi (Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System) başlıklı makale, Bitcoin’in bir para birimi olarak hareket etmesini sağlayan çalışma mekanizmalarını ortaya koyuyor ve Bitcoin'in kurucu belgesi olarak kabul ediliyor.

Baio, 2018 yılından beri her Apple bilgisayarına yüklü şekilde gönderildiği anlaşılan ‘pdf’ formatındaki dosyayı şans eseri keşfettikten sonra bu ayın başlarında ‘white paper’ın internette viral olmasına yardımcı olmuştu. Baio, keşfinin ardından paylaştığı blog gönderisinde “Dünyadaki tüm belgeler arasında neden Bitcoin ‘white paper’ı seçildi?" diye sormuş ve “Belki de test amaçlı, son kullanıcılar tarafından asla görülmesi amaçlanmayan kullanışlı, hafif, çok sayfalı bir pdf konulması amaçlanmıştı” diyerek görüşünü paylaşmıştı.

Bitcoin’in mucidi Steve Jobs mı?

‘White paper’ın keşfi, Apple'ın merhum kurucu ortağı Steve Jobs'ın, 2010'un sonlarında internetten kendisiyle ilgili tüm verileri kaldıran sözde Bitcoin mucidi Satoshi Nakamoto olabileceğine dair teorilere yol açmıştı. Ancak gözlemciler, Apple'ın kurucu ortağı Steve Jobs, 2011 yılında, yani ‘white paper’ın Apple bilgisayarlarında ilk kez ortaya çıkmasından yedi yıl önce öldüğü için, dokümanı sisteme Jobs'ın kendisinin yerleştirmesinin mümkün olmadığını söylüyor.

Bitcoin, yılbaşından bu yana devam eden yüksek performansını sürdürüyor. 29.000 dolar seviyelerinde seyreden kripto para piyasasının en hacimli parası, 2022 yılında yükselen faiz oranlarının ortasında düşüşe geçmesine rağmen, yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 80 oranında değer kazandı.

Apple 502 milyon dolarlık davayı kazandı

 

Apple'ın CEO’su Tim Cook'tan Çin'e ziyaret

 

Ünlü bankadan dikkat çeken Bitcoin tahmini

 

Mike Novogratz: Kredi krizi ve ekonomik gerileme sadece Bitcoin’e yarayacak

 

Bitcoin'de 10 ay sonra ilk

 

'Bitcoin ve altın "felaket senaryosu" için bir önlem'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)