BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAntonio Guterres: Bu anlamsız savaş sonlandırılmalı----

Antonio Guterres: Bu anlamsız savaş sonlandırılmalı

Antonio Guterres: Bu anlamsız savaş sonlandırılmalı
11 Mayıs 2022 - 15:05 www.finansgundem.com

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Viyana’da Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen’le buluştu. Guterres, savaş yüzünden ülkesini terk etmek zorunda kalan kişilerin her geçen gün arttığını söyledi.

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşı, savaşın yol açtığı enerji ve gıda krizinin yanı sıra iklim değişikliği, yenilenebilir enerji gibi önemli konuların da ele alındığını dile getirdi.

Avrupa’da bir savaşın çıkabileceğinin tahayyül edilebilecek bir durum olmadığını ancak Rusya’nın başlattığı savaşla yalnız Avrupa’nın değil bütün dünyanın bu krizden etkilendiğini söyleyen Van der Bellen, Avrupa Birliği (AB) olarak Moskova yönetimine sert yaptırımlarla karşılık verildiğini belirtti.

Savaş küresel bir kriz yarattı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaşın enerji, güvenlik ve gıda ürünleri açısından küresel bir krize yol açtığını kaydederek, söz konusu hususları geçen hafta Moskova ve Kiev’e gerçekleştirdiği ziyarette muhataplarıyla konuştuğunu bildirdi.

'Savaş sebebiyle iklim değişikliği gözardı edilemez'

Guterres, Rusya’nın gübre hammaddesi olarak kullanılan ürünleri ve Ukrayna’nın tarım ürünlerinin yeniden küresel pazarda erişebilir olmasının önemine vurgu yaparak, BM olarak taraflar arasında diyalog kurulması için çalıştıklarını, böylelikle söz konusu gıda maddelerinin yeniden pazarda yer bulması yönünde çaba sarf ettiklerini ifade etti.

"Savaş nedeniyle ülkeden ayrılmak zorunda kalanların sayısı artıyor. Bölgede ciddi acılara yol açan bu anlamsız savaş, sonlandırılmalı" diyen Guterres, savaş sebebiyle küresel açıdan varoluşsal bir tehdit olarak görülen iklim değişikliğinin göz ardı edilemeyeceğini aktardı.

Guterres, egzoz emisyonunun azaltılması ve yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılmasının bütün ülkelerin ortak hedefi olması gerektiğini söyleyerek, bu doğrultuda yatırımlar ve çalışmaların hızlandırılarak artırılmasının önemine dikkat çekti.

Arap ülkeleri savaşın yarattığı gıda krizine hazırlıksız yakalandı

Fed raporu: Savaş ve enflasyon finansal sistem için risk

Fed: Savaşın ABD bankalarına etkisi sınırlı

Scholz: Putin savaşı kazanamayacak

DSÖ'den Rusya'ya bir çağrı daha: Savaşı bitirin

9 Mayıs'ta Putin ne ilan edecek: Zafer mi, topyekun savaş mı?

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)