BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ'den Rusya'ya bir çağrı daha: Savaşı bitirin----

DSÖ'den Rusya'ya bir çağrı daha: Savaşı bitirin

DSÖ'den Rusya'ya bir çağrı daha: Savaşı bitirin
08 Mayıs 2022 - 20:00 www.finansgundem.com

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Rusya'ya savaşı sonlandırma çağrısını tekrarladı.

Kiev'de Ukrayna Sağlık Bakanı Viktor Liashko ile ortak basın toplantısında konuşan DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, ülkedeki gözlemlerini ve sağlık sisteminin uğradığı zararları ele aldı.

Ghebreyesus, savaşın içinde büyüdüğünü söyleyerek, "Savaşın yıkıcı etkilerini birebir biliyorum. Bu yüzden Rusya'nın, Ukrayna'yı işgaline çok üzüldüm" dedi.

'Halk hala vazgeçmiş değil'

Ukrayna halkının, saldırılar karşısında direnişini takdir ettiğini ifade eden Ghebreyesus, "Kayıp yaşayan halk hala vazgeçmiş değil. Her şeye rağmen devam ediyor, savaşın tahrip ettiği sağlık binalarını onarıyorlar. Bu insanlar, sağlık hizmetlerine ve insan hayatını korumaya öncelik veriyor" diye konuştu.

Savaşın başından beri Ukrayna'da sağlık merkezlerine 200 saldırı yapıldı

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, savaşın başladığı günden beri Ukrayna'da sağlık merkezlerine 200 saldırı yapıldığını bildirerek, "Bu saldırılar durmalı, sağlık hizmetleri hedef olmaktan çıkmalıdır. Ukrayna'daki ekibimiz, savaş öncesinden bile daha güçlü bir sağlık sistemi inşa etmek için yoğun çalışıyor. Bu çalışmalar devam edecek" dedi.

Savaşın olumsuz etkilerini hafifletmek için DSÖ'nün tıbbi yardımlarını da sürdüreceğinin altını çizen Ghebreyesus, "Ukrayna'nın en çok ihtiyaç duyduğu ve DSÖ'nün maalesef yollayamayacağı tek ilaç barıştır. Bu yüzden Rusya'yı, bu savaşı durdurmaya çağırmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

DSÖ'den Ukrayna'ya ziyaret

DSÖ: Ukrayna'da sağlık merkezlerine 164 saldırı gerçekeşti

DSÖ: Ukrayna'da 3 haneden birinde en az 1 kronik hasta var

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)