BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ: Ukrayna'da 3 haneden birinde en az 1 kronik hasta var----

DSÖ: Ukrayna'da 3 haneden birinde en az 1 kronik hasta var

DSÖ: Ukrayna'da 3 haneden birinde en az 1 kronik hasta var
22 Nisan 2022 - 12:47 www.finansgundem.com

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Ukrayna'da çatışmaların ortasında kalan 1000 hane halkıyla yapılmış mülakatların sonuçlarını paylaştı.

DSÖ, Rusya ile savaşın sürdüğü Ukrayna'da her 3 haneden birinde en az 1 kişinin kronik hastalığı olduğunu bildirdi. Buna göre, her 3 haneden birinde, en az 1 kişi kronik hastalık geçirirken; bu hastalar tedaviye erişim imkanı bulamıyor. Her 5 hane halkından 2'sinde de diyabet ve kanser gibi kalp veya damar hastalıkları bulunuyor.

Halkın yüzde 70'i çatışmalardan korunmak için kendi evinde kalıyor

Katılımcı hane halklarının yüzde 70'i çatışmalardan korunmak için kendi evinde kalırken; yüzde 11'i daha güvenli bölgelere geçmek için akraba veya arkadaşlarının evinde, yüzde 3'ü ülke içinde yerinden edilenler için hazırlanan barınaklarda kalıyor.

7,5 milyon kişiye sağlık yardımı

Ankette görüşlerine yer verilen DSÖ Ukrayna Ofisi Başkanı Dr. Jarno Habicht, "Elimizdeki bulgular, Ukrayna'da sağlık sistemine devamlı yardımın gerekliliğini gösteriyor" dedi. Habicht, şimdiye kadar DSÖ'nün 7,5 milyon kişiye sağlık yardımı ulaştırdığını, savaştan etkilenen birçok bölgeye erişimin hala zor olduğunu belirtti.

DSÖ, Ukrayna'da 24 Şubat'tan beri sağlık merkezlerine 164 saldırı gerçekleştiğini, bu olaylarda 73 sivilin öldüğünü, 52 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Rus ve Ukrayna'lı yatırımcıların gözü Antalya'da

Rusya'nın yeni hedefi güney bölgesi

Ukrayna'da tren istasyonundaki tabur 'Kalibr' füzeleriyle vuruldu

Rusya Donetsk’te hastaneyi vurdu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)