BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemScholz: Putin savaşı kazanamayacak----

Scholz: Putin savaşı kazanamayacak

Scholz: Putin savaşı kazanamayacak
08 Mayıs 2022 - 20:45 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaşı kazanamayacağını, Ukrayna'nın hayatta kalacağını dile getirdi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İkinci Dünya Savaşı'nın Avrupa'da sona ermesinin 77. yıl dönümü dolayısıyla halka hitap ettiği konuşmada, Rusya'nın başlattığı savaşın ne zaman ve nasıl sona ereceğini söyleyemeyeceğini ifade etti. Scholz şunları dile getirdi:

Ancak bir şey açık; Rusya'nın dikte ettiği bir barış olmayacak. Ukrayna ve biz bunu kabul etmeyeceğiz. Putin savaşı kazanamayacak. Ukrayna hayatta kalacak. Özgürlük ve güvenlik galip gelecek.

'Putin Ukraynalıların kimliklerini yok etmek istiyor'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı boyunduruk altına almak istediğini belirten Olaf Scholz, Putin'in, Ukraynalıların "kültürlerini ve kimliklerini yok etmek istediğini" açıkladı. Scholz, savaş nedeniyle yapılan açıklamaların birçoğunda ciddi endişeler gördüğünü söyleyerek "Korku bizi felç etmemeli" dedi.

İkinci Dünya Savaşı'ndan çıkardıkları en önemli sonucun, "bir daha asla savaş ve soykırım yaşanmaması" olduğunu bildiren Scholz, ancak Avrupa'da tekrar bir savaşın yaşandığını ve ülkesinin şiddetin sona ermesi için mücadele ettiğini açıkladı.

Ukrayna'ya her türlü destek sözü

Rusya'ya karşı benzeri görülmemiş yaptırımların uygulandığına vurgu yapan Scholz, ülkesinin Ukrayna'ya her türlü desteğinin süreceğini belirtti. Şansölye, saldırıya uğrayan Ukrayna ile dayanışma göstermenin aynı zamanda Almanya'nın ve ittifakın güvenliği için tarihi sorumluluk olduğunun altını çizdi. Scholz, bir daha dünya savaşı yaşanmaması için 8 Mayıs 1945'ten alınan dersler olduğunu söyleyerek ülkesinin bu amaçla tek başına hareket etmeyeceğini, Almanya'nın kendisini savunma kabiliyetini koruyacağını, NATO'nun savaşın tarafı olmasına yönelik hiçbir karar almayacaklarını belirtti.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Zelenskiy ile görüştü

Almanya, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini destekleyebilir

ABD ordusu, Ukrayna askerlerini Almanya'da eğitmeye başladı

Ukrayna'nın Berlin Büyükelçisi'nden Scholz'a tepki

Zelenskiy'den Scholz'a davet

Almanya Başbakanı Scholz'dan nükleer savaş uyarısı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)