BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiAnkara Silikon Vadisi için atağa geçti----

Ankara Silikon Vadisi için atağa geçti

Ankara Silikon Vadisi için atağa geçti
18 Haziran 2013 - 11:17 www.finansgundem.com

Türkiye'nin ikinci büyük teknokentinin kurulmasına ilişkin imzalar atıldı

Türkiye'nin silikon vadisi olması bekelenen, İstanbul Kurtköy ve Gebze Muallimköy'de kurulacak teknoparklara bir yenisi daha ekleniyor. Uzun süredir savunma sanayi ve diğer sektörlerede ev sahipliği yapan başkent Ankara, Türkiye'de kurulucak bir diğer teknoloji sahasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde Ankara'nın en büyük, Türkiye'nin ikinci büyük teknokentinin kurulmasına ilişkin protokol, İvedik OSB ile Turgut Özal Üniversitesi yönetimleri arasında imzalandı.
İvedik OSB'de kurulacak Teknokent için düzenlenen protokol imza törenine iki kurumun temsilcileri katıldı. İşbirliği protokolüne Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Oral ile İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin imza koydu. Rektör Prof. Oral törende yaptığı konuşmada Teknopark'ın ve bu işbirliğinin önemine işaret ederek, "Bütün bu çabalar, teknoloji yoğun üretimi ve girişimciliği destekleyecek, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ileri teknolojilere uyumunu sağlayacak Teknokent 'in Ankara İvedik OSB sınırları içinde kurulmasını sağlamak içindir. Teknopark için yaptığımız bu işbirliğinin hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.
YENİ YATIRIM OLANAKLARI
Kurulacak Teknopark sayesinde bölgede teknoloji yoğun yeni yatırım olanakları yaratılarak yerli ve yabancı sermayenin bölgeye girişinin sağlanacağını vurgulayan Prof. Erol Oral, "Ayrıca mevcut sanayi işletmeleri de yüksek teknolojiye dayalı rekabet edebilir ürün kalitesine ulaşacaktır. İşletmelerin verimlilikleri arttırılarak uluslar arası rekabete açık, her türlü araştırma, geliştirme ve üretime yönelik faaliyetlere olanak sağlayacak teknolojik alt yapı gerçekleştirilecektir. İvedik OSB'de kurulacak Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.
ANKARA'NIN EN BÜYÜĞÜ
İvedik Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hasan Gültekin de yaklaşık 220 dönümlük arazi üzerine kurulacak Teknokent'in yalnızca Ankara'ya değil Türkiye'ye hitap edecek nitelikte olduğunu söyledi. Gültekin, "Burası Ankara'nın en büyük, Türkiye'nin ikinci büyük  Teknokenti olacak" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)