BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAmerikalılar uzun süreli bir resesyona hazır değil----

Amerikalılar uzun süreli bir resesyona hazır değil

Amerikalılar uzun süreli bir resesyona hazır değil
25 Ağustos 2022 - 15:56 www.finansgundem.com

ABD’de yetişkinlerin büyük bölümü, 2023 yılı sonuna kadar sürecek bir resesyona hazır değil.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de yetişkinlerin çoğu, 2023 yılı sonuna kadar sürecek bir durgunluk olasılığı konusunda endişeli. Yetişkinler, böylesi bir durgunluğa finansal olarak hazırlıklı olmadıklarını söylüyor.

Yeni bir ankete göre, Amerikalıların çoğu 2023 yılı sonunda gerçekleşecek bir durgunluktan endişe duyuyor. Ekonomi, bazı kötü titreşimler yayıyor ve insanları bir resesyon endişesiyle finansal durumlarını gözden geçirmeye zorluyor.

MarketWatch’tan Aarthi Swaminathan’ın haberine göre, anket, 27-29 Temmuz tarihleri arasında 2.390 yetişkinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Kişisel finans sitesi Bankrate tarafından Çarşamba günü yayınlanan ankete göre, ABD’de yetişkinlerin yaklaşık yüzde 29'u resesyondan ‘çok endişeli’ olduklarını ifade ediyor.

Büyük çoğunluk ekonomik bir gerilemeye hazır değil

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, ankete katılanların büyük çoğunluğu ekonomik bir gerilemeye hazır olmadıklarını söylüyor. Amerikalıların yüzde 41'i, gelecek yılın sonunda bir durgunluk yaşanması durumunda kendilerini hazırlıksız hissettiklerini belirtiyor. Katılımcıların yüzde 17'si ise resesyona hiç hazırlıklı olmadıklarını söylüyor.

Harcamalar azalıyor

Yine de Amerikalılar, bir gerileme beklentisiyle, hazırlıksız yakalanmamak için ellerinden geleni yaptıklarını yineliyor. Bu, isteğe bağlı kalemlere yapılan harcamaları azaltmayı, acil durumlar için daha fazla tasarruf etmeyi, kredi kartı borçlarını ödemeyi, emeklilik birikimlerine ekleme yapmayı ve ayrıca ek bir gelir yaratmayı veya daha istikrarlı gelir kaynakları bulmayı içeriyor.

Bankrate'in kıdemli ekonomik analisti Mark Hamrick'e göre, bazı katılımcılar zaten resesyonu yaşadıklarına inanıyor. Hamrick yaptığı açıklamada, “Tüketicilerin yaklaşık yarısı isteğe bağlı satın alımlarda kısıntıya gittiklerini söylüyor. Bu bile tek başına ekonomik faaliyetlerde bir daralmayı daha olası hale getiriyor” diyor.

Yüzde 26’sı resesyona hazırlanmak için hiçbir şey yapmıyor

Bu elbette ankete katılanların hepsinin olası bir resesyona hazırlık yaptıkları anlamına gelmiyor. Katılımcıların yüzde 26'sı resesyona hazırlanmak için hiçbir şey yapmadığını ifade ediyor. Ayrıca, ankete katılan her 10 kişiden 7'si enflasyonun gelecek yıl daha iyi olmayacağına, yüzde 51'i yaşam maliyetinin gerçekten artacağına ve yüzde 20'si de enflasyonun 2023 yılına kadar bugünkünden pek de farklı olmayacağına inandığını söylüyor.

Resesyona hazır olmayan kesimler

Bankrate’e göre özellikle bazı gruplar resesyona tam anlamıyla hazırlıksız durumda. Bunlar arasında kadınlar, azınlıklar, dört yıllık üniversite diplomasına sahip olmayanlar, düşük gelirliler ve 18-25 yaş aralığında bulunan Z kuşağı gençliği yer alıyor. Ankete göre, yıllık 50 bin dolardan az kazanan aileler düşük gelirli olarak kabul ediliyor. Hamrick, “Neyse ki, emeklilik ve acil durumlar için daha fazla tasarruf ve kredi kartı borcu ödemesi gibi bazı yapıcı gelişmeler de görmüyor değiliz” diyor.

ABD’de iş dünyası resesyon bekliyor

 

Goldman resesyon beklemiyor

 

CEO’lar kısa ve sığ bir resesyona hazırlanıyor

 

Boockvar: Resesyon ekonomiye hızla yayılıyor

 

Resesyona karşı 5 önemli adım

 

Resesyonun cüzdanlardaki 3 büyük etkisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)