BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman resesyon beklemiyor----

Goldman resesyon beklemiyor

Goldman resesyon beklemiyor
22 Ağustos 2022 - 10:36 www.finansgundem.com

Goldman Sachs Group’a göre birçok büyük Merkez Bankası’nın uyguladığı para politikaları gelecek yıla kadar ekonomilerde durgunluğa neden olmayacak

Birçok merkez bankasının para politikasında sıkılaşmaya gitmesi resesyon endişelerini artırıyor. Ancak ünlü yatırım bankası Goldman Sachs, en azından gelecek yıla kadar bir durgunluk beklemiyor.

Yeni Zelanda, Latin Amerika, Doğu ve Merkez Avrupa’da çoğu gelişmekte olan ülkelerinin olduğu 9 ülkeyi inceleyen Goldman, bu ülkelerin istihdam piyasalarındaki güçlü seyrin de etkisiyle resesyona ilişkin herhangi bir işaret görülmediğini belirtti.

Goldman Sachs bu ekonomileri destekleyen bazı temel faktörler olduğunu belirterek bunları “Hızlı tüketici kredisi büyümesi ve güçlü bilançolar, birçok ekonomide artan işgücü talebinin istihdamı desteklemesi, ekonomilerin yeniden açılmasının büyümeyi desteklemesi” şeklinde sıraladı.

Aşırı ısınan istihdam piyasasını ve para birimlerindeki değer kaybının da negatif faktörler olduğunu kaydeden kurum ekonomistleri “ancak tedarik zincirindeki sıkıntıların azaldığına dair sinyaller var. Çekirdek enflasyon da birçok ekonomide zirveyi gördü” ifadelerini kullandı.

Erken faiz artışı yapan ekonomilerin küçüleceğini söylemek için çok erken olduğunu belirten ekonomistler şimdiye kadar eldeki kanıtların sert inişten kaçınılabileceğini gösterdiği belirtildi.

Jan Hatzius öncülüğündeki ekonomistler “bu ekonomilerin gösterdiği direnç, hiçbir büyük ekonominin gelecek yıla kadar para politikasından kaynaklanan bir resesyona girmeyeceği görüşümüzü destekliyor.” yorumunu yaptı.

Moody's: Türkiye'de bütçe üzerinde baskılar artacak

 

Piyasalar yeni haftada huzursuz

 

Fed'den 50 baz puan faiz artırımı bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)