BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAman Şahenk duymasın!----

Aman Şahenk duymasın!

Aman Şahenk duymasın!
04 Nisan 2013 - 08:43 www.finansgundem.com

Ferit Şahenk'in sahibi olduğu Nusret'in Güney Kore'deki benzeri Sam Won Garden'da özel hazırlanmış etin kilosu 500 dolara satılıyor

Geçtiğimiz aylarda Ferit Şahenk tarafından satın alınan Nusret, istanbul'un en pahalı ve gözde restoranlarından. Kaliteli et ve iyi servis dışında Nusret, yüksek fiyatlarıyla da gündemde. Ancak, Güney Kore'nin Nusret'i olarak tanımlayabileceğimiz Sam Won Garden'ın fiyatları tam anlamıyla dudak uçuklatıyor.
Akşam'dan Sümer Demirciler'in haberine göre, Güney Kore'nin başkenti Seul'daki Sam Won Garden, iş yemekleri dışında, kırmıza ete düşkün üst gelir grubunun da gözdesi. Restoranda özel olarak yetiştirilmiş sığırların marine edilmiş etlerinin kilosu 500 dolardan satılıyor. Restoranın hazırladığı etleri alıp evinde pişirmek isteyenler 1.8 kg et için yaklaşık 1 milyon Güney Kore Wonu, yani yaklaşık 900 dolar ödüyor. Restoranda yenildiğinde servis, pişirme bedeliyle birlikte hesap daha da kabarıyor.
Damak tadı aynı
Bizde olduğu gibi mangal kömüründe et pişirilmesi Kore mutfağının beğenilen damak tatlarından. Uzak Doğu'nun aksine Kore mutfağında balık, tavuk dışında kırmızı et çok daha fazla rağbet görüyor. Etin yanında çoğunlukla geleneksel turşu ve soslar da yaygın olarak tüketiliyor.
Suları bile özel
KİLOGRAMI 500 dolardan satılan etler, Hanwoo olarak adlandırılan bir sığır türünden elde ediliyor. Özel çiftliklerde yetiştirilen hayvanların yedikleri otların sulanmasına ve yaşadıkları doğal ortama büyük özen gösteriliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)