BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında düşüş desteğe takıldı----

Altında düşüş desteğe takıldı

Altında düşüş desteğe takıldı
16 Şubat 2021 - 08:36 www.finansgundem.com

Altın fiyatı 1818 dolar desteğinin üzerinde tutunmaya devam ediyor

Kovid-19'a karşı aşılamanın ilerlemesinin global ekonomik toparlanmaya yönelik yarattığı iyimserliğe rağmen altın fiyatı 1818 dolar/ons desteğinin üzerinde tutunmaya devam ediyor.

Analistler, Japonya Maliye Bakanı Aso'nun yaptığı büyük ekonomilerin mali teşvikleri çekmek için zamanın henüz gelmediği konusunda anlaştıkları açıklaması, Eurogroup'un üye ülkelerde ekonomilere desteği sürdürmelerini istemesi ve Avustralya MB’nin ekonomiye desteğin devam ettirileceğine işaret etmesinin altın fiyatına destek verdiğini ifade ediyorlar.

ABD ve Avrupa'da zorunlu tasarrufların, pandemi nedeniyle harcanamayan birikimlerin artmaya devam ettiğine dair raporların da pandemi tedbirlerinin gevşetilmesi ile artacak tüketimin yol açacağı fiyat artışlarına, enflasyona karşın altının bir koruma olarak satın alınmaya devam edilmesine yol açığına işaret ediliyor.

Spot altın, platin fiyatının 6,5 yılın zirvesini görmesinin de desteği ile şu sıralarda düne göre yüzde 0,37 artışla 1824,96 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, 1818 dolar/ons desteğinin üzerinde kalındıkça 1830-1840 dolar/ons aralığının hedeflenmeye devam edileceğini de belirtiyorlar.

Petrolde bu kez hava şartları fiyatları yükseltti

 

Bitcoin kritik eşikte!

 

Kurlarda düşüş devam ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)