BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan 1,5 milyar euroluk silah satışı----

Almanya'dan 1,5 milyar euroluk silah satışı

Almanya'dan 1,5 milyar euroluk silah satışı
22 Nisan 2022 - 08:55 www.finansgundem.com

Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı'nın açıklamasına göre savunma sanayi, 2021'de yaklaşık 1 milyar 510 milyon euro değerinde silah ihracatı gerçekleştirdi.

Almanya, 2021'de yaklaşık 1 milyar 510 milyon euroluk silah sattı. Başlıca alıcılar arasında Türkiye de var. Bu silahların yüzde 60'tan fazlasının NATO ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleri dışındaki devletlere satıldığı öğrenildi.

Veriler Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen'in soru önergesine Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı'nın verdiği cevapta yer aldı. Buna göre silah ihracatının hacmi 2021'de üst üste üçüncü kez artarak 2017'den beri kaydedilen en yüksek değere ulaştı. Almanya'nın 2020'deki silah ihracatı 1 milyar 380 milyon euro olarak kaydedilmişti.

Türkiye en büyük alıcı

Almanya'nın silah satışlarında geçen yıl başlıca alıcılar Mısır, İsrail, Katar, Türkiye, İngiltere, Norveç ve AB ülkelerinden İtalya, Hollanda, Letonya ve Avusturya oldu.

Dağdelen, "Türkiye'nin Irak, Suriye, Libya'daki uluslararası hukuka aykırı işgallerine ve Yunanistan ile Kıbrıs'a yönelik askeri tehditlerine rağmen Alman savaş silahlarının en büyük alıcılarından olması koalisyon hükümetinin, değerlerin yön verdiği bir dış politika izleme sözünü komediye çeviriyor" açıklamasını yaptı.(DW)

Almanya doğalgazda olası bir krize karşı hazırlık yapıyor

Almanya'nın Rusya’ya ihracatı yüzde 60 azaldı

Almanya: Acil bir durumda ittifak topraklarını savunuruz

Almanya'da üretici fiyatlarında rekor artış

Almanya Ziraat International'ı denetlemeye aldı

Almanya'da un ve ayçiçeği yağında sıkıntılar devam ediyor
 
 
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)