BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD ve Suudilerden ortak askeri tatbikat----

ABD ve Suudilerden ortak askeri tatbikat

ABD ve Suudilerden ortak askeri tatbikat
04 Mayıs 2024 - 03:55 www.finansgundem.com

ABD ve Suudi Arabistan ortak askeri tatbikat düzenledi. Tatbikatta, "kitle imha silahlarının kullanımından kaynaklanan kriz yönetimi operasyonlarını uygulamak için simule edilmiş mühimmat kullanımına" yer verildiği aktarıldı

Suudi Arabistan, ABD ile "kitle imha silahlarından kaynaklanan tehditlere karşı koyma yeteneklerini güçlendirmek" amacıyla "Önleme Kalkanı 4" adıyla ortak askeri tatbikat düzenlediklerini duyurdu.

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkenin doğusundaki Zahran kentindeki Doğu Bölge Komutanlığı, ABD ortaklığında gerçekleştirilen "Önleme Kalkanı 4" isimli askeri tatbikata katıldı.

Suudi Silahlı Kuvvetleri ile ABD Merkez Komutanlığının ortaklığında düzenlenen askeri tatbikatın, katılımcıların kitle imha silahları tehditlerine karşı koyma yeteneklerini geliştirmeyi amaçladığı belirtildi.

İki ülke arasındaki askeri tecrübeleri paylaşmayı amaçlayan tatbikatın kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer risklere ilişkin farkındalığı artırmayı hedeflediği ifade edildi.

Tatbikatta, "kitle imha silahlarının kullanımından kaynaklanan kriz yönetimi operasyonlarını uygulamak için simüle edilmiş mühimmat kullanımına" yer verildiği aktarıldı.

Tatbikatın başlama ve bitiş tarihlerine ilişkin bilgi verilmedi.

Suudi Arabistan ve ABD, Ocak 2022'de "Önleme Kalkanı 3" askeri tatbikatını yine Suudi Arabistan ev sahipliğinde gerçekleştirmişti.

ABD'den İsrail'e 'Suudi Arabistan' şartı

 

Bakan Şimşek, Suudi Arabistan'a gitti

 

ABD'de üniversite öğrencileri Gazze için açlık grevi başlattı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)