BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'nın Rusya’ya ihracatı yüzde 60 azaldı----

Almanya'nın Rusya’ya ihracatı yüzde 60 azaldı

Almanya'nın Rusya’ya ihracatı yüzde 60 azaldı
21 Nisan 2022 - 11:34 www.finansgundem.com

Almanya’dan Rusya’ya ihracatta büyük düşüş yaşandı. Rusya-Ukrayna Savaşı'nın birinci ayında ihracat yüzde 57,5 oranında düştü.

Almanya’nın Rusya’ya yönelik ihracatı Mart ayında, bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 60 azaldı. Almanya Federal İstatistik Dairesi tarafından yayınlanan geçici verilere göre Rusya'ya uygulanan yaptırımların da etkisiyle, Almanya'dan bu ülkeye Mart ayında ihraç edilen malların toplam değeri 1,1 milyar euroya geriledi.

Böylece, Şubat ayında, Avrupa Birliği (AB) dışındaki ülkeler arasında, Almanya'nın en fazla ihracat yaptığı 5. ülke olan Rusya, Mart ayında 12'inci sıraya geriledi.

Almanya'nın AB'ye ihracatı da düştü

Almanya'nın AB ülkelerine ihracatı da Mart ayında bir önceki aya oranla yüzde 7,2 düştü. İstatistik Dairesi, AB dışı ülkelere yapılan ihracatın toplam hacminin 52,8 milyar euro olduğunu ve bunun geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,2 oranında bir artışa tekabül ettiğini bildirdi.

ABD, Çin, İngiltere...

13,5 milyar euro ihracat hacmi ile (Mart 2021'e göre yüzde 21 artış) Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Almanya'nın AB dışındaki en önemli ticari ortağı olma özelliğini taşıyor. Bu alanda ikinci sırada Çin, üçüncü sırada da İngiltere geliyor. Almanya'nın AB dışı ülkelere ihracatı, toplam ihracatının yaklaşık yarısına denk geliyor. Almanya Federal İstatistik Dairesi'nin, Alman dış ticareti ile ilgili detaylı verileri 4 Mayıs'ta açıklanacak.(DW)

Almanya: Acil bir durumda ittifak topraklarını savunuruz

Almanya'da üretici fiyatlarında rekor artış

Almanya Ziraat International'ı denetlemeye aldı

Almanya'da un ve ayçiçeği yağında sıkıntılar devam ediyor

Almanya’da döner krizi

Almanya'dan vatandaşlara "tasarruf" çağrısı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)