BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAlmanya Ziraat International'ı denetlemeye aldı----

Almanya Ziraat International'ı denetlemeye aldı

Almanya Ziraat International'ı denetlemeye aldı
20 Nisan 2022 - 07:20 www.finansgundem.com

Almanya, Türk devlet bankası Ziraat International'a temsilci atayarak incelemeye aldı. Kayyum atanmasının gerekçesi ise kara para ile mücadele ve bankacılık işlemlerindeki usulsüzlük olarak bildirildiği öğrenildi

Alman Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BaFin), Ziraat Bank International AG ile ilgili soruşturmalarını tamamladığı ve Türk devlet bankasının Almanya ayağına bir temsilci atadığı öğrenildi. Merkezi Frankfurt'ta buluna, Türkiye'nin en büyük bankası, böylece tamamen Alman Bankacılık Kurumu'nun gözetimi altına girdi. BaFin, Alman Kara Para Aklama İle Mücadele Kanunu'na riayet edilmesinin sağlanması için Ziraat Bankası International AG'ye verdiği emre bu banka tarafından uyulmaması üzerine böyle bir karar aldığını duyurdu.
BaFin, Temmuz 2021'de Ziraat Bankası International AG'nin bazı kredi işlemleri ve bankanın bilançosuyla ilgili endişeleri nedeniyle Frankfurt merkezli bu kurumla görüşmeler gerçekleştirdiğini duyurmuştu. O dönem Reuters'a konuşan bir kaynak, BaFin'in bu endişelerinden dolayı teftiş için bankaya bir özel müfettiş gönderebileceğini söylemişti.

Almanya'da 2001 yılından beri faaliyet gösteren Ziraat Bankası International AG'nin Berlin, Duisburg, Hamburg, Hannover, Köln ve Münih'te de şubeleri var.

Ziraat Bankası International AG, 2019 yılında 18,8 milyon euro, 2020'de 14,3 milyon euro kâr açıkladı. Bankanın 2020 sonundaki toplam bilançosuysa 1,65 milyar euroydu.

Ziraat Bank International’ın özellikle, Türkiye'ye ve Türkiye'deki iş insanlarına düşük ‘Euro faizi’ ile açılın krediler araştırılıyordu. Bu krediler, 1 milyon Euro'dan başlıyor ve 30 milyon Euro'ları buluyor. Yaptırımlar arasında, kullandırılacak toplam kredilerin büyüklüğünün kısıtlanması da var.

Ayrıca, Türkiye'ye havalelerin de incelemeye alındığı, Türkiye'de ‘kaynak sorulmayacak’ şeklindeki yasal düzenlemenin ardından, artan para gönderme trafiğinin de incelendiği belirtiliyor.

RESMİ DUYURU YAPILDI

Kayyum atanmasına ilişkin açıklama bugün BaFin'in resmi sitesinden duyuruldu. Ticari işlemler ve kredilerde usulsüzlükler nedeniyle kayyum atandığı belirtilirken, Ziraat Bank Int. AG'nin, Alman Bankacılık Kanunu'nun 25 a (2) maddesini ihlal ettiği ve bu nedenle aynı kanunun 45c (2) NO’lu maddesi gereğince kayyum atamasının yapıldığı duyuruldu.

BaFin, yasalara uygun ticari ve bankacılık organizasyonlarının sağlanması, kara para ile mücadelede etkin çalışma için bu atamanın yapıldığını duyurdu. 11 Şubat 2022'de atama kararının alındığı ve 4 Nisan 2022'de de atamanın kesinleştiği belirtildi. Atanan kayyumun kim olduğu ise henüz bilinmiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)