BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya’da konut krizi büyüyor----

Almanya’da konut krizi büyüyor

Almanya’da konut krizi büyüyor
28 Eylül 2022 - 16:46 www.finansgundem.com

Alman IG BAU sendikası, ülkede uygun fiyatlı konut açığının giderek arttığını, konut açığının bu yıl sonunda zirve yapacağını belirtti

Alman IG BAU (Bauen-Agrar-Umwelt = İnşaat-Tarım-Çevre) sendikası, ülkede uygun fiyatlı konut açığının giderek arttığını belirterek, açığın bu yıl sonunda 700 binin üzerine çıkacağını bildirdi.

IG BAU Başkanı Robert Feiger, düzenlediği basın toplantısında, Almanya’da bu yıl sosyal konut açığında yüksek göçle birlikte yeni bir zirve görüleceğini belirtti.

Feiger, Alman hükümetinin sosyal ve uygun fiyatlı konut inşaatına katkıda bulunmasını talep ederek, hükümetin 100 bini sosyal konut olmak üzere yılda 400 bin konut inşa etme hedefine bağlı kalmasını istedi.

Feiger, “Piyasadaki daha uygun fiyatlı daire kiraları, kiraları aşağı çekiyor ve artan konut inşaatı da ekonomiyi destekliyor. Çifte kazanç.” diye konuştu.

Almanya’da konut açığının bu yıl sonunda zirve yapacağını belirten Feiger, söz konusu açığın yıl sonunda 700 binin üzerine çıkacağını hatırlattı.

Pestel Araştırma Enstitüsü hesaplamalarına göre, Almanya'da 13 milyon insan yoksulluk riski altında. Bunun yaklaşık 3,6 milyonu yaşlı insanlardan oluşuyor ve kiradaki keskin artışlar bu kesimi daha çok etkiliyor.

Öte yandan yüksek enerji fiyatları ve kira artışları nedeniyle, halkın yarısının kirada oturduğu Almanya’da büyük şehirlerde yaşayan ailelerin konut ve ısınma için yaptıkları harcamalar aylık gelirlerinin yüzde 50’sini geçiyor.

Lüks konutta Rusların tercihi İstanbul, İzmir ve Bodrum

 

İngiliz bankaları konut kredilerini durdurdu

 

ABD'de yeni konut satışları ağustosta beklentilerin aksine arttı

 

Ruslar nakit parayla konut almaya başladı

 

Ülkede, zengin ve fakir arasında büyüyen uçurumun konut piyasasında daha da kötüleşmesi ise dikkati çekiyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.28 Eylül 2022 17:23

    ALMANYADA HALKIN YARISI KİRALIK KONUTTA OTURUYOR BELEDIYELER SOSYAL KONUT KİRAYA VERİYOR BİZDE DE BELEDİYELER KİRAYA VERMEK İÇİN SOSYAL KONUT YAPIP DÜŞÜK GELİRLİLERE DÜŞÜK FİYATLARLA KİRAYA VERMELİDIR VATANDAŞIMIZA SOSYAL KONUT KİRAYA VERMEYEN BELEDİYE BAŞKANLARI GÖREVDEN ALINMALI SEÇİMLERE GİRMELERİ YASAKLANMALI PARTİLERİNE DE OY VERİLMEMELİDİR