BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİngiliz bankaları konut kredilerini durdurdu----

İngiliz bankaları konut kredilerini durdurdu

İngiliz bankaları konut kredilerini durdurdu
28 Eylül 2022 - 09:09 www.finansgundem.com

Yükselişini sürdüren enflasyonu frenlemek için faizlerin artırılması İngiltere’de yeni riskleri beraberinde getirdi

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

HSBC ve Santander başta olmak üzere birçok banka, ev sahiplerinin evlerini satmak zorunda kalabilecekleri veya aylık geri ödemelerindeki 'felaket' artışlarla mücadele etmek için ikinci bir işe girebilecekleri korkusuyla yeni ipotek anlaşmalarını askıya aldı.

Bu arada Nationwide, bankanın iki yıllık faiz oranını yüzde 5,59'a yükselterek, dün sabit faizli anlaşmalarını artıran ilk büyük kredi veren kurum oldu.

Üç ay önce bu oran yüzde 2,54 seviyesindeydi. Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, analistlerin taban oranın önümüzdeki baharda yüzde altıya çıkabileceği konusunda uyarmasının ardından kredi verenler sert adımlar atıyor. Böyle bir hareket, ortalama hane halkı için geri ödemeleri, gelecek yılın ortasına kadar ayda 800 sterline veya yıllık 9.600 sterline kadar artıracağı anlamına geliyor.

Ayrıca yaklaşık 365 ipotek anlaşması son faiz artırımlarından sonra iptal edilmiş durumda. İngiltere Merkez Bankası'nın Baş Ekonomisti Huw Pill, Vali Andrew Bailey'in yükselen enflasyonu önlemek için harekete geçmeye hazır olduğunu ve 'önemli' bir yanıtın gerekli olacağı konusunda yaptığı açıklamaları yeniden teyit etti. Huw Pill, bugün yaptığı açıklamada, hükümetin planladığı vergi indirimlerine bankanın dikkate değer bir para politikası karşılığı vermesinin olası olduğunu belirtti.

Bu yorumun ardından IMF, İngiltere'deki son ekonomik gelişmeleri yakından izlediklerini ve yetkililerle birlikte çalıştıklarını belirterek, yüksek enflasyon göz önüne alındığında büyük ve hedefe yönelik olmayan mali paketleri önermediklerini bildirdi.

Öte yandan İngiltere Merkez Bankası (BoE), ülkede 40 yılın en yüksek seviyelerinde seyreden enflasyona karşı geçen hafta politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 2,25 seviyesine yükseltmişti.

İngiltere'de konut fiyatları yükseliyor

 

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye konut kredisi

 

ABD'de konut fiyatlarında artış hızı yavaşladı

 

Ruslar nakit parayla konut almaya başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)