BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da enflasyon yönünü yukarı çevirdi----

Almanya'da enflasyon yönünü yukarı çevirdi

Almanya'da enflasyon yönünü yukarı çevirdi
29 Haziran 2023 - 18:45 www.finansgundem.com

Almanya'da Mayıs ayına kadar düşüş ivmesindeki yıllık enflasyon Haziran ayında yüzde 6,8'e çıkarak tekrar yükselişe geçti. Avrupa Merkez Bankası ise sıkı para politikasına devam edileceğinin sinyallerini verdi.


Avrupa Merkez Bankası (AMB) cephesinden sıkılaşma mesajları birbirini izlerken, Euro Bölgesi ülkelerinden gelen enflasyon verileri patikanın bir süre daha devam edeceğine işaret etti.

Euro Bölgesi'nin en güçlü ekonomisi olan Almanya'da yıllık enflasyon Haziran ayında yeniden yükselişe geçti. Ülkede enflasyon Haziran'da yüzde 6,8 olarak kaydedildi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi yıllık enflasyonun yüzde 6,8 olması yönündeydi. Mayıs ayına gelene kadar ülkede yıllık enflasyon düşüş ivmesindeydi. Son gelen verilerle birlikte yıllık enflasyonun yeniden yönünü yukarı çevirdiği görüldü.

Almanya'da Haziran ayında aylık enflasyon da yüzde 0,4 ile beklentilere paralel gerçekleşti. Mayıs ayında Almanya'da aylık olarak fiyatlarda yüzde 0,2'lik geri çekilme görülmüştü.

Euro Bölgesi'nin diğer önemli ülkelerinde ise enflasyonun gevşeme eğiliminde olduğu izlendi. İspanya'da aynı dönemde yıllık enflasyon yüzde 1,9 ile AMB'nin enflasyon hedefinin altında kaldı. İtalya'da da enflasyon hızlı bir düşüşle yüzde 6,7 olarak kaydedildi.

Lagarde: Enflasyon hala çok yüksek

 

Mutfak enflasyonu artış hızı yavaşladı

 

IMF'den 'enflasyon' değerlendirmesi: Rahatsız edici gerçek

 

Enflasyonla mücadele için vergileri artırın çağrısı

 

Erkan: Finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceğiz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)