BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiLagarde: Enflasyon hala çok yüksek----

Lagarde: Enflasyon hala çok yüksek

Lagarde: Enflasyon hala çok yüksek
27 Haziran 2023 - 11:30 www.finansgundem.com

ECB Başkanı Lagarde, Euro Bölgesi'nde enflasyonun hala çok yüksek olduğunu belirterek faizleri temmuzda artırmaya devam edeceklerini söyledi

ECB Başkanı Christine Lagarde, Euro Bölgesi'nde enflasyonun hala çok yüksek olduğunu söyledi. Portekiz'in Sintra kentindeki ECB Forum'unda konuşan Lagarde, enflasyonun uzun süre yüksek kalmaya devam edeceğini belirtti ancak Euro Bölgesi'nde enflasyon zorluğunun doğasının değiştiğine işaret etti.

Lagarde, başlangıçta enflasyonu yükselten şokların azalması ve para politikası eylemlerinin ekonomiye yansımasıyla enflasyonda düşüş gördüklerini ancak bu şokların geçişkenliğini devam etmesinin enflasyondaki düşüşün yavaşlamasına ve sürecin kalıcı olmasına neden olduğunu kaydetti.

Lagarde, enflasyon beklentilerindeki çıpanın çözülmesiyle beslenen sarmala yol açmaması için para politikası yapıcılarının bu dinamiği kararlı şekilde ele alması gerektiğini vurguladı.

ECB başkanı, enflasyonla mücadelede tereddüt edilmemesi gerektiğine vurgu yaparak henüz zafer ilan etme noktasında olmadıklarını kaydetti ve faizleri temmuzda artırmaya devam edeceklerini belirtti.

IMF'den 'enflasyon' değerlendirmesi: Rahatsız edici gerçek

 

JPMorgan’dan Türkiye için faiz ve enflasyon tahmini

 

Deutsche Bank: Enflasyon beklenenden hızlı düşebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)