BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErkan: Finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceğiz----

Erkan: Finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceğiz

Erkan: Finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceğiz
23 Haziran 2023 - 18:03 www.finansgundem.com

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, banka yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Erkan, "Fiyat istikrarı, finansal istikrar çok önemli. Hem fiyat istikrarı hem finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceğiz" dedi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, banka yöneticileriyle bir araya geldi.

19 Haziran pazartesi günü gerçekleştirmesi beklenen toplantı, Para Politikası Kurulu toplantısının ardından yapılmak üzere bugüne ertelenmişti.

Erkan, Ataşehir'deki İstanbul Finans Merkezi'nde bulunan Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nde banka yöneticileriyle bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından Merkez Bankası Başkanı Erkan ve Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, açıklamalarda bulundu.  

ERKAN: ENFLASYONLA MÜCADELE ETMEK İÇİN TÜM BİRİMLERİMİZ KOLLARINI SIVAMIŞTIR 

Erkan, "Bankacılık sektörümüzle bir araya geldik, çok verimli bir görüşme oldu. Bize sorunlarını ve makro ihtiyati çerçeveyi sadeleştirme sürecindeki taleplerini belirttiler. Şundan eminim ki hükümetimizin belirlediği ekonomik hedefler doğrultusunda enflasyonla mücadele etmek için tüm ekonomik birimlerimiz kollarını sıvamıştır ve bunu istikrarlı ve kararlı bir şekilde hedefe yönelik bir şekilde yapacağımızdan eminim. Bunun için de fiyat istikrarı finansal istikrar için çok önemli. Hem fiyat istikrarı hem de finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceğiz. Bu vesileyle de hepinizin bayramını kutluyorum" ifadelerini kullandı.  

ÇAKAR: HEPİMİZİN TEMEL AMACI DAHA FAZLA YATIRIM, DAHA FAZLA İSTİHDAM 

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Çakar, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek TBB'ye teşrif etmişlerdi. Orada da çok güzel bir toplantı olmuştu. Bugün de sayın TCMB Başkanımız henüz çok kısa süre olmasına rağmen sağ olsunlar geldiler." diye konuştu.

Sektör temsilcilerinin tamamıyla, TBB Yönetim Kurulu ile bir araya gelindiğini belirten Çakar, şunları kaydetti:

"Herkes tek tek görüşlerini söyledi. Küresel ekonomi, ülkemiz ekonomisi, bankacılık sektörünün dünü, bugünü, geleceğini konuştuk. Bunun yanında bankacılık sektörü bütün rasyolarıyla çok güçlü ve dayanıklı bir yapıda. Uluslararası sermayenin yer aldığı, ürün çeşitliliği olan ve aynı zamanda sektörel yoğunlaşması olmayan bir yapıda.

Hepimizin temel amacı daha fazla yatırım, daha fazla istihdam, daha fazla üretim, daha fazla finansal istikrar ve makro ekonominin en rasyonel şekilde yönetiliyor olması, insanımızın toplumsal refahının artması konusu. Bunları çok iyi çalıştık. Çok yapıcı, çok verimli, çok sıcak ortamda geçen bir toplantı oldu. Aynı iş birliğini devam ettiriyor olacağız. İnşallah hep beraber daha iyi, daha güzel sonuçlara varmış olacağız."

Merkez Bankası Başkanı Erkan Banka yöneticileriyle bir araya geldi

 

FT: Erkan'ın işi hem zor hem de kolay

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil Musullu23 Haziran 2023 22:48

    % 15 politika faizi ile mi enflasyonla mücadele edeceksiniz. Değişen bir şey yok. Size güvenip dövizini satan vatandaşı zarar ettirdiniz. Yatıp kalkıp   ..net ediyorum.