BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlman bakanlar çöpten yiyecek alınmasını istiyor----

Alman bakanlar çöpten yiyecek alınmasını istiyor

Alman bakanlar çöpten yiyecek alınmasını istiyor
12 Ocak 2023 - 09:53 www.finansgundem.com

Almanya Tarım Bakanı ve Almanya Adalet Bakanı, çöp konteynerlerinden yiyecek almanın suç olmaktan çıkarılması için adım attı.

Enerji krizinin enflasyonda etkili olduğu Almanya'da çöp konteynerlerinden yiyecek almanın suç olmaktan çıkarılması isteniyor. Bu yönde ilk adımı atan Tarım Bakanı Cem Özdemir ve Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann, bu konuda yasal düzenleme yapmak için anlaşmaya vardı.

Özdemir ve Buschmann, bir mektupla federal eyaletlerin adalet bakanlarını söz konusu girişim hakkında bilgilendirdi.

Buschmann, yaptığı açıklamada "İnsanlar atılan yiyecekleri mülke zarar vermeden veya izinsiz girmeden yanlarında eve götürürlerse, o zaman başka bir cezai kovuşturma açılması gerektiğini düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Özdemir ise bunun 'gıda israfıyla mücadelenin birçok unsurundan biri' olduğunu söyledi.

Almanya'da hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon nedeniyle gıda yardımı alanların sayısı iki kat artarak 2 milyona ulaşmıştı.

Çöp kutularından yiyecek alanlar, yakalanması durumunda yargılanıyor. Ancak artan hayat pahalılığı nedeniyle çöpten geçinenlerin sayısının artması, hükümeti harekete geçirdi. Almanya'da her yıl 11 milyon ton gıda maddesi çöpe gidiyor.

Almanya'da enflasyon sürecek

 

Almanya'da enflasyonun düşmesi bekleniyor

 

Almanya'da enflasyon 71 yılın zirvesine

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cat12 Ocak 2023 11:12

    Allah belalarını versin gelişmış cağdaş uygar bir ülkede böyle bir yasamı çıkar bu yasayı çıkaranları tutuklayacaksın birde devlet kademesindeler

  • Niche12 Ocak 2023 10:28

    Böyle bir kararı alan devlet devlet değildir insanlara bunu layık görmek hem Yaradana hemde insanlığa ihanettir bu çağda böyle bir kararı öne sürenlerin aslında suç işlemektedir yargılanmaları gerekir durup dururken saçma yasa çıkarmaları tamamen şahsi çıkarlarına dayalı adiliktir