BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da sanayi üretimi azaldı----

Almanya'da sanayi üretimi azaldı

Almanya'da sanayi üretimi azaldı
08 Mayıs 2024 - 09:37 www.finansgundem.com

Almanya'da sanayi üretimi mart ayında beklentilerin aksine daha az düşüş gösterdi. Sanayi üretimi bir önceki aya göre %0,4, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %3,3 azaldı.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da sanayi üretimi bir önceki ay yaşanan yükselişin ardından, piyasaların beklediği gibi düşüş gösterdi; Ancak düşüş hızı tahminlerden biraz daha iyi geldi.

Almanya'da Federal İstatistik Ofisi (Destatis) tarafından açıklanan verilere göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,4 aşağı geldi. Piyasalarda beklenti düşüşün yüzde 0,7 olacağı yönündeydi.

Daha az dalgalı olan üç aylık karşılaştırmalı veriler, üretimin 2024 Ocak ile Mart arasındaki dönemde önceki üç aya göre yüzde 1,0 daha yüksek olduğunu gösterdi.

Bir önceki yılın aynı ayı ile karşılaştırıldığında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminde yzüde 3,3 düşüş görüldü.

Şubat ayı rakamları aylık bazda yüzde 2,1 artıştan yüzde 1,7 artışa, yıllık bazda yüzde 4,9 düşüşten yüzde 5,3 düşüşe revize edildi.

İmalat sanayi üretiminin yüzde 0,4 azaldığı ayda, inşaat üretiminde yüzde 1,0 artış yaşandı. Buna karşılık, enerji üretim sektöründe aylık bazda değişiklik yaşanmadı.

Sipariş eksikliği Almanya ekonomisine zarar veriyor

 

Alman ekonomisinde resesyon bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)