BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da enflasyon sürecek----

Almanya'da enflasyon sürecek

Almanya'da enflasyon sürecek
26 Aralık 2022 - 08:02 www.finansgundem.com

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, halihazırda artan gıda ve enerji maliyetlerini daha da artmasına neden olduğu için Almanya'da enflasyon iki yıl boyunca yüksek kalacak.

Alman hükümetine tavsiyelerde bulunan ekonomistler, şirketler daha yüksek girdi maliyetlerini yanstması ve bazı durumlarda bunları abarttıkça enflasyonun iki yıl daha yüksek kalacağını bildirdi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, halihazırda artan gıda ve enerji maliyetlerini daha da artırdı ve Almanya'daki enflasyonu, kasım ayında yaklaşık %11,3'lük tüketici fiyat artışlarıyla 1950'lerin başından bu yana en yüksek hızına çıkardı.

Bundesbank, gaz ve elektriğe planlanan tavan fiyatların bile enflasyonu çift haneli rakamlardan düşürmeye yetmeyebileceği konusunda uyardı.

Rheinische Post gazetesine konuşan ve akil adamlar olarak bilinen grubun başkanı Monika Schnitzer, "Enflasyon 2024'te de bir sorun olacak ve ancak ondan sonra enflasyonun %2'ye döndüğünü görebiliriz. Enflasyon yüksek kalmaya devam ediyor, çünkü şirketlerin yüksek maliyetlerini yansıtması ve bazılarının önemli ölçüde abartması gibi ikinci tur etkiler görüyoruz." dedi.

Schnitzer, kimya ve maden endüstrilerinde ölçülü ücret artışları göz önüne alındığında, bir ücret-fiyat sarmalından endişe duymadığını söyledi.

Almanya'da enflasyonun düşmesi bekleniyor

 

Almanya'da enflasyon geriledi

 

Almanya'da enflasyon geriledi

 

Almanya'da enflasyon zirvede

 

Almanya'da enflasyon 71 yılın zirvesine

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)