BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAlfa Telecom ne yapmak istiyor----

Alfa Telecom ne yapmak istiyor

Alfa Telecom ne yapmak istiyor
18 Mart 2015 - 06:20 www.finansgundem.com

Rus şirket, hem Türk hükümetinin hem de Çukurova Telecom'un kabul etmeyeceğini bile bile Turkcell'in rehindeki hisselerine neden yüksek teklif yaptı

Turkcell'in Rus ortağı Alfa Telecom'un Ziraat Bankası'nda rehinde bulunan hisseler için yaptığı teklif büyük yankı uyandırdı. Hürriyet Ekonomi Müdürü Sefer Levent, Rus şirketin bu teklifi niçin yaptığını değerlendirdi. İşte Levent'in o analizi: 

YAN yana iki arazi düşünün. İkisinin de değeri 100’er bin TL olsun. Ama sahipleri kanlı bıçaklı. Bırakın konuşmayı selamı sabahı bile birbirlerinden esirgediklerini varsayın. Bir gün biri diğerinin aniden arazisine talip olsun. Üstelik değerinin iki katı yani 200 bin TL teklif etsin. Komşusunun sağda solda ‘ölürüm de satmam’ dediğini bile niye yapar bunu?
Ortada iki ihtimal vardır. Birincisi komşu inadından cayar araziyi satar, diğeri yıllardır hayalini kurduğu ‘ele geçirme’ hedefine ulaşır. İkincisi arazi satılmaz ama ortada yeni bir değer vardır. Bu fiyata yeni bir talip çıkar mı bilinmez ama iki arazinin de değeri birden 200’er bin liraya çıkıverir.

Dün Rus Alfa Telekom’un, Turkcell’in Ziraat Bankası’nda rehinli yüzde 13.76’lık hissesi için verdiği 2.8 milyar dolarlık teklif işte tam da böyle bir tablo ortaya çıkardı. Genel Kurula sayılı günler kala gelen bu teklifle aslında Ruslar bir taşla iki kuş vurdu. Hükümetin, Turkcell’in kontrolünün yabancı şirketlere geçmesine izin vermeyeceğini bile bile yaptılar bu teklifi. Cümle aleme, “Alın size iki katı fiyat. Rehinli hisseleri alalım, çoğunluk bize geçsin, Turkcell’deki sahiplik sorunu bitsin” dediler. Teklif kabul edilirse yıllardır hayallerini süsleyen ‘ele geçirme’ hedeflerine ulaşacaklar. Ama dediğimiz gibi bu neredeyse imkansız. Ama Ruslar bu işten yine kazançlı çıktı. Çünkü şu anda Ziraat Bankası’ndaki yüzde 13.76’lık hisseye öyle bir değer biçildi ki hem o hisslerin hem de Turkcell’in piyasa değeri tırmandı. Bakmayın siz hisselerin dün yüzde ... değer kazandığında. Bundan sonra halka açık kısım dışında hisselerde ne zaman bir operasyon olsa bu teklifle kıyaslanacak. Yakında Ruslar ‘Madem Turkcell Türk kalacak, artık bize müsade’ derse ve ellerindeki Turkcell hisselerini satılığa çıkarırsa, sakın şaşırmayın.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)