BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAlbaraka Türk’ün karında rekor düşüş----

Albaraka Türk’ün karında rekor düşüş

Albaraka Türk’ün karında rekor düşüş
11 Şubat 2020 - 08:53 www.finansgundem.com

2018 yılında 133 milyon lira kar açıklayan katılım bankası bu yıl karını 63 milyon liraya kadar düşürdü

2019 yıl sonu bilançolarını açıklayan Albaraka Türk, 12 ay boyunca 63 milyon lira kar ettiğini beyan etti.

Banka 2108 yılı aynı dönemde ise 133 milyon lira kar etmişti. Birçok banka 2019 yılını rekor karla kapatırken Albalarak Türk’ün karı yüzde 52 oranında düşüş kaydetti.

Bu arada banka bilançolarına bakıldığında birikmiş zararların da 179 milyon liradan 272 milyon liraya çıktığı gözleniyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sert Çocuk08 Mart 2020 21:06

    Allah bu bankanın başına öyle bir bela vermişki tarifi yok,oda elbetteki başındaki genel müdür.Bir insanın bir işten anlamaması normaldir.Ancak bilmeyip birde kendini ordinaryus zannetmesi çok ama çok acı...Banka ana iştigal konusu bankacılık olmasına rağmen kreş açmakla uğraşıyor,kültür sanat muhabbetine toptan kitap işi yapıyor,yok fintech yok start up ıvır zıvır ne varsa...Genel Müdür ise pasta kesmek için yer arıyor.Banka zarar açıkladığında pasta kesiyordu ilginç.Çok insanın canı yanmadan çekip gitse dicemde öylesine sünepe bir tipki sanmıyorum gitsin!

  • Bay değerli12 Şubat 2020 22:51

    Beceriksiz üst yönetim ve ikdan sorumlu genel müdür, kalitesiz elemanlar, bankacılık alt yapısını mobil şubeden ibaret sanan IT sürekli hat ile alakalı sergi açan bir bankadan ne beklersiniz. Şubeye girdiğinizde dışarı kaçmanın yolunu ararsınız. Kendileri kar amacı olmayan piyasada olmak için olan bir bankadır.

  • Rafık11 Şubat 2020 18:43

    İnsha ile bankayı kurtaracaklar. Anlayın artık saha güçlü genel müdür görmek istiyor.

  • bankacı11 Şubat 2020 16:56

    bankaya yazık olmuş koca banka küçük firmalar daha çok kar ediyorlar koca bankaya bak bence diğer katılım bankaları ile görüşecekler ve birleşecekler yoksa kurtulamaz iyi bir izlenim bırakmadılar

  • Düşünen adam11 Şubat 2020 12:00

    %99 müslüman olan bir ülkede faiz siz bankacılık yapıyoruz diyen bu bankaların yüzüne bakan yok, siz cede düşündürücü değil mi

  • ender11 Şubat 2020 11:28

    Banka iyi yönetilmiyor demekki.

  • Hüseyin YILDIRIM11 Şubat 2020 10:20

    Bir banka ya da şirketin karının yüzdesel olarak bu kadar düşmesinin üst yönetimce açıklanabiliyor olması gerekir.Bunun bir başka anlamı üst yönetimin banka yönetim politikaları ile sahada çok başarısız olduğunun bir göstergesidir.Bu konunun BDDK murakıplarınca da sorgulanması gerekir.Üst yönetim bu kar ve gelir kaybının sahada da sorumlularına gereğini yapmalıdır.Ülkenin bankalarının karlılık ve özellikle gelirlerinin arttığı bir yılda bu bankanın bu şekilde bir kayba uğraması doğrusu üzücü ve şaşırtıcı..Üst yönetime tavsiyem politikalarının sahaya yansımasını tekrar gözden geçirmeleri olacaktır.Katılım bankalarının fonksiyonlarının artırıldığı ya da artırılmaya yoğunlaşıldığı bir ortamda bu kadar köklü bir bankanın bu yapısal seyri düşündürücü..

  • Servet Dayanmaz11 Şubat 2020 14:34

    Albaraka Türk bir süredir düşük karlarla faaliyet gösteriyor. Bunun nedeni tahminimce ağırlıklı g.menkul sektörü ile alakalı zararları. Yani şu anki yönetim ile ilgili değil, eski yönetimden kalan sorunlar. Düşük karın bir sebebi de bu g.menkul projelerine ortak olmaktan dolayı olabilir. Katılım bankaları muşaraka (ortaklık demek) ile kar zarar ortaklığı kurabiliyorlar. 1-2 sene sonra normal kar seviyelerine dönebilir. Bir daha muşaraka açılımını yapar mı bilinmez.  Tüm sektör gibi g.menkul ve enerjide sıkıntı çekiyor olabilir. Sağlam bir bankadır. Güzel bir ders almıştır. Şu an yapabileceklerinin en iyisini yapıyorlardır bence. İnsan kaynaklarında biraz daha kaliteyi artırmaları (en azından Kuveyttürk kadar) dışında operasyonlarında bence sıkıntı yok. 

  • Atak6511 Şubat 2020 13:16

    bu kadar köklü derken??