BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAktivistler protesto için bankaların camını kırıyor----

Aktivistler protesto için bankaların camını kırıyor

Aktivistler protesto için bankaların camını kırıyor
07 Nisan 2021 - 14:18 www.finansgundem.com

Extinction Rebellion aktivistleri, fosil yakıt finansmanını protesto etmek için bankanın camları kırdıktan sonra tutuklandı

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa’da fosil yakıtı protesto eden aktivistler bankaları hedef aldı. Extinction Rebellion grubu Avrupa'nın fosil yakıt endüstrisinin en büyük finansmanı olan Barclays Bank protesto etti. Eylem sonrasında Londra polisi tarafından bir dizi iklim aktivisti tutuklandı.

Extinction Rebellion'dan yedi iklim aktivisti, Doğu Londra'daki Canary Wharf ticaret bölgesindeki Barclays HQ'nun cam cephesine "Torunum İçin" gibi kişisel mesajlarla süslenmiş çekiç ve keski götürdü .

Eylemciler, binanın camlarını kırdıktan sonra “Kırık Pencereler, Kırık Sözlerden Daha İyidir” ve “İklim Durumunda Acil Durumda Kırılan Cam” yazan pankartları astı.

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, Extinction Rebellion aktivistleri bir süredir finans sektörüne yönelik kampanya başlattı. Mart ayı sonlarında, grubun kurucu ortağı Dr. Gail Bradbrook, bir bankanın ATM'sini devre dışı bırakmak için çekiç ve keski kullandıktan sonra "Kırık pencereler, kırık gelecekler değil" yazını astı.

Bu arada, Barclays, son yıllarda kömür, petrol ve gaza maruz kalmasının Paris Anlaşması'nın iklim hedeflerine uygun düşmesi çağrısında bulunan bir kararla birlikte, son yıllarda fosil yakıt endüstrilerindeki finansmanını tersine çevirmek için artan bir baskı altına girdi. Firma, Avrupa'nın en büyük fosil yakıt finansörü.

Banka Kanunu'na muhalefetten aranan CEO teslim oldu

Archegos skandalında soruşturmalar büyüyor

ABD ekonomisinin daha fazla paraya ihtiyacı var

Finans hisselerini boğa piyasası bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)