BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkArchegos skandalında soruşturmalar büyüyor----

Archegos skandalında soruşturmalar büyüyor

Archegos skandalında soruşturmalar büyüyor
07 Nisan 2021 - 13:39 www.finansgundem.com

BoJ ve FSA ülkenin finansal kuruluşlarının risk yönetim sistemlerini soruşturmaya hazırlanıyor.

Nikkei'nin haberine göre BoJ (Bank of Japan) ve FSA'nın (Japonya Finansal Hizmetler Ajansı) soruşturma açmaya hazırlanmalarının arkasında Japon finansal şirketlerinin destek verdiği Archegos Capital Management skandalı var.

Archegos'a destek sağlayan Japon finansal kuruluşlarından biri olan Nomura, bu skandal ile ilişkili olarak 1,82 milyar dolar zarar yazmayı beklediğini duyurmuştu. Credit Suuisse de dün, Archegos Capital ile ilişkili olarak 4,7 milyar dolar zarar yazacağını açıklamıştı.

10 yılın finans krizi Archegos skandalı mı?

Archegos skandalının kaynağı geride kalma korkusu

 

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Koray07 Nisan 2021 21:48

    İnadına yapın bakalım! Ülkenin ne kadar kaynağı kanal ve kanalı destekleyen yollara köprülere gidecek! Ve sonrasında ülkeye ekonomik katkısı ne olacak! Göreceğiz! Arsaları olsnlar büyük kazanır elbette! Ama bu kadar büyük milli kaynağı harcamak için öncelikli ve zorunlu bir yatırım mı!? Gercekten ülkeye önrmli artı değer öi katacak Yoksa atı ( arsalaları) alan üsküdarı gecme olayı mı olacak!

  • Trakya07 Nisan 2021 21:45

    Yandaş medyaya göre kanal yapılınca gecişlerden köşeyi döneceğiz şeklinde sürekli pompalamalar yapılıyor! Oysa artık yeni kargo ulaşım ağları ve boru hatlarından dolayı her yıl boğazdan gecen yük gemisi azalıyor! Son 15 yılda yıllık 50 bin gemiden 30 binlere düştü ve düşüş devam ediyor! Bunun kaç tanesi Kanal geciş yapar ve toplam yıllık gelir ne olur! Ayrıca boğaz uluslararası serbest geciş statusu varken büyük paralar verip niye bu gemiler kanaldan gecsin? Teknoloji de o kadar geliştiki boğazda kaza argumanı da tutmaz! Büyük pata harcanacak! Bu kadar büyük maliyette Ülkenin önceliği bu mu? Anladık civarda arsası olanlar büyük kazanacak!! Ama ülke ne kazanacak? Ekolojik denge şu bu da ayrı konu. Olay sadece kanal maliyeti değil, sonrasında kaç köprü kaç ana yol kaç yol daha yapılacak, bu ek maliyetler? Her yıl ne kadar elektrik hidecek, bu da ayrı durum! Savurganlık ekonomisine devam! Yola devam! Vergileri topla mutahitlere dağıt iş üreterek!

  • Eyvaheyvah07 Nisan 2021 19:33

    Sordun mu istanbulluya peki kazanacagini bildigini seyi sorarsin

  • Seçmen07 Nisan 2021 16:00

    Yani Milleti takmıyorum istediğimi yaparım diyorsun...

  • Vatandaş07 Nisan 2021 18:37

    Gün gelir seçim günü millet de takmaz merak etme kardes

  • Gercekler 07 Nisan 2021 15:13

    Bu kanala harcanacak ve sonrasında köprülere sayısıca yeni asfalt yollara yan yollara harcanacak paralarla ülkede neler neler yapılırdı!! Civarda arsası olan büyük kazanacak, milli servette savurganlığa devam! Sürekli boğazdan gecen gemi sayısı azalırken dedikleri gibi bir önemli gelir kaybağı olamaz. Ayrıca gemilerin orda fecme sorunluluğu olur mu? Atatürk havaalanı “ istanbul havaalanına harcanan paranın çeyreğidrn çok daha az maliyetle çok daha nitelikli ve yüksek kapateli bir havaalanı haninde geliştirildi! Ama civarda birilerinin rant üreteceği ucyza kapatacağı büyük arsalar yoktu!! Ayrıca o kadar yükssk maliyetli metrolardan ile çok sayıda uzun asfalt yol maliyetleri ve git gel yakıt u maliyetlerinden büyük tasarfuflar edilirdi. Sonuçta ilgili hersey yurdışında alınıyor!! “Tüketim ekonomisine devam” “ bireylere rant ekonomisine devam” “yola devam!

  • 😂😂 07 Nisan 2021 15:01

    Ekgyo açıkçıları bir anda panik olup stopladılar hissede hareket oldu sonra bildiğiniz gibi vermeye devam 😂😂Ne oldi la açıkçılar korktunuzmu.

  • Yorum07 Nisan 2021 14:46

    Hani bir referandum olsaydı bu tek kişinin vereceği bir karar olmamalı daha idamı onaylamadık kanala zıpladık ne iş önce idam

  • Murat07 Nisan 2021 14:40

    Reis kanal İstanbul haberini verdin ama borsadaşirketler sana sahip çıkıp arkanda duymadılar kulaklarını çekmek gerekmiyormu?

  • Salih07 Nisan 2021 14:10

    FAİZLER BÖYLE YÜKSEKKEN KANAL İSTANBULA KIM NASIL YATIRIM YAPSIN BE ADAM