BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank'tan yılın ilk yarısında ekonomiye 990 milyar TL kredi desteği----

Akbank'tan yılın ilk yarısında ekonomiye 990 milyar TL kredi desteği

Akbank'tan yılın ilk yarısında ekonomiye 990 milyar TL kredi desteği
26 Temmuz 2023 - 18:56 www.finansgundem.com

Akbank 2023 yılının ilk altı aylık döneminde ülke ekonomisine 990 milyar TL kredi desteği sağladı

Akbank (#AKBNK) 2023 yılının ilk altı aylık finansal dönemine ilişkin sonuçlarını açıkladı. Banka yılın ilk yarısında 31 milyar 18 milyon lira konsolide net kâr elde etti.

Akbank'tan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, depremin olumsuz etkilerine rağmen Türk ekonomisinin yılın ilk yarısında istikrarlı büyüme eğilimini koruduğunu kaydetti.

Genel Müdür Hakan Binbaşgil, Akbank’ın 2023 ikinci çeyrek finansal sonuçları üzerine yaptığı açıklamada, “Depremin olumsuz etkilerine rağmen Türk ekonomisi yılın ilk yarısında istikrarlı büyüme eğilimini korudu. Türk bankacılık sektörü ülkemizin sürdürülebilir büyümesini desteklemeye devam etti. Türkiye’nin geleceğine inanan Akbank da, ekonomiye ve reel sektöre kaynak sağlamayı her zamanki gibi sürdürdü.”

“2023’ün ilk yarısında ekonomimize 990 milyar TL kredi desteği sağladık” 

Binbaşgil, açıklamalarına şöyle devam etti, “2023’ün ilk yarısında ekonomimize sağladığımız kredi desteğini 782 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplam 990 milyar TL seviyesine çıkardık. Toplam mevduatımız 1 trilyon 6 milyar TL’ye, aktiflerimiz ise 1 trilyon 527 milyar TL’ye ulaştı. Yüzde 19,3 düzeyinde gerçekleşen güçlü konsolide sermaye yeterlilik oranımızla, reel sektörün büyümesine ve gelişmesine destek olmayı sürdürdük. Bankamız 31 milyar 18 milyon TL konsolide net kâr elde etti.”

“Son 1,5 yılda aktif müşteri sayımızı 3,6 milyon artırmayı başardık” 

“Yılın ilk yarısında 1 milyonun üzerinde net aktif müşteri bazı büyümesi gerçekleştirdik. Böylece son 1,5 yılda aktif müşteri sayımızı 3,6 milyon artırmayı başardık. Bu olağanüstü gelişimin gelir üretimimiz ve pazar payı kazanımlarımıza önemli etkisi oldu.”

‘’Başarılı sonuçlarımızın arkasında Akbanklılar var’’

“Uzun zamandır teknolojimize önemli yatırımlar yapıyoruz. Geleceğin bankacılığı vizyonumuzla yaptığımız bu yatırımlar sayesinde dijitalleşme, tasarım, ileri analitik ve altyapı alanlarında uluslararası standartların da ötesine geçen uygulama ve teknolojilere sahibiz. Başarılı sonuçlarımızın arkasında bu vizyonu ortaya koyan, hayata geçiren ve her gün ileriye taşıyan Akbanklılar var. Yakaladığımız pozitif trendin önümüzdeki yıllarda da süreceğine inanıyorum. 

Yılın ilk yarısındaki başarılı performansları için çalışma arkadaşlarıma ve bizlere duydukları güven için başta müşterilerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.”

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçkar KAPLANI26 Temmuz 2023 21:24

    Bir banka nasıl oluyor da toplam değerinin %30 u kadar ilk 6 ayda net kar açıklayabiliyor. Bunlar kimin parasına çöküyor. Buna rağmen doymak bilmeyen gözleri hale yüksek kredi faizi peşinde. 31 milyar net kar ne demek?

  • SERMAYE KAZANCI26 Temmuz 2023 21:36

    %31 sermayesine göre kazanç elde eden banka son 6 ayda %30 dan fazla enflasyona göre sermayesini koruyamamış demek. üstelik bankalarda onbinlerce batık firma zombi krediler var. yakında çorap söküğü gibi patır patır düşecekler. o zaman direkt sermayeden gidecek.

  • AHMET ÖZBİLEN26 Temmuz 2023 21:12

    Kriz var diyorlar bankalar karlarını katladıkca katlıyorlar ekonomi süper iken bu karları yapamıyorlar idi.Bankalar milletin iliğini kemiğini kemirdikce kemiriyorlar artık millette akacak kan dahi kalmadı sanki.

  • bankalar27 Temmuz 2023 17:10

    Bankaların bilançolarına baktınız mı? her işlemden komisyon alırlar örneğin eft den en kötü 1 tl komisyon alır. siz belki her gün eft yapmıyorsunuz ama binlerce yüzbinlerce eft yapılıyor. Kaldı ki sadece komisyon gelirleri yok bankaların faiz gelirleri de var. Ayrıca banka karları göründüğü gibi değil faizler yükseldikçe banka karları da azalacak ama o karlar bile kağıt üzerinde karlar. siz dua edin bankalar hep güçlü kalsın kar yapsın kar yapmaz batak duruma gelirse ekmek almak için para bile bulamayabilirsiniz. Bankaları öcü diye lanse edenler ne denli iş yaptıklarının farkında bile değiller. bankalar millete zorla kredi vermiyor. kredi kartını kullanma o zaman. Zorla kredi kartı da vermiyor. Hem ayranım dökülmesin hem yoğurdum ekşimesin olmaz. Bankaların batık olduğu halde yüzdürdüğü firmalarının sürdürülemez seviyeye gelmesi durumunda mahalle bakkalı bile batar. Bilginiz olsun