BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAkbank, Avalanche Summit II’de geleceğin teknolojilerine ışık tuttu ----

Akbank, Avalanche Summit II’de geleceğin teknolojilerine ışık tuttu

Akbank, Avalanche Summit II’de geleceğin teknolojilerine ışık tuttu
16 Mayıs 2023 - 16:01 www.finansgundem.com

Akbank, sponsorluğunu üstlendiği ve dünyanın farklı yerlerinden blok zinciri odaklı birçok uzman geliştiricinin ve topluluğun katılımıyla, Barselona’da yapılan Avalanche Summit II’de blok zinciri tabanlı yeni nesil inovasyon ve çözümlerini paylaştı.

Akbank, geleceğin teknolojilerini desteklemek amacıyla sponsor olduğu Avalanche Summit II'de başta Web3, blok zinciri ve onarıcı finans olmak üzere Akbank’ın finans sektöründeki yeni nesil ürün ve hizmetlerini uluslararası arena ile paylaştı.

3-5 Mayıs 2023 tarihlerinde, Barselona’da gerçekleştirilen zirvede “Kurumların Web2’den Web3’e Adaptasyonu” panelinde konuşmacı olarak yer alan Akbank Dijital Tasarım ve İnovasyon Bölüm Başkanı Burcu Küçükünal; “Akbank LAB İnovasyon Merkezi olarak yenilikçi fikirleri, yeni nesil trend ve teknolojileri oldukça yakından takip ediyoruz. Web3 de en çok heyecanlandığımız alanlardan bir tanesi. Akbank olarak sürdürülebilir bir gelecek için inovasyonun gücüne inanıyor ve bu doğrultuda hem müşterilerimize hem de dünyamıza değer katan yeniliklere imza atıyoruz. Bu alanda öncelikle geçen sene Akbank ReFi Hackathon ile bir yolculuğa çıktık ve blok zinciri geliştiricilerini yanımıza alarak onarıcı Finans alanında somut projeler kazandırdık. Bu noktada Web3 topluluğunun hem sosyal etki hem de finansal servisler açısından oldukça kritik bir konumda olduğunu düşünüyor; bu topluluğun ise gelişmek, yaygınlaşmak ve daha başarılı ölçeklenebilir projeler yapmak için bankalara yani finansal sistemlere ihtiyacı bulunduğunu görüyoruz. Birlikte çalışabilirliği iş geliştirme süreçlerimize de dahil ederek bundan sonra da ortak projeler üretmeyi hedefliyoruz.

Akbank olarak finans alanında blok zinciri tabanlı teknolojiler için uzun yıllardır yatırım yapıyoruz. Bu noktada önceliğimiz bu teknolojilerin avantajlarını en güvenli şekilde ve en doğru zamanda ekosisteme kazandırabilmek. Dolayısıyla yaratılan inovasyonların yaygınlaşma sürecinde karşılaştıkları zorlukları aşmaları için biz de kavram kanıtlama projeleri ile ekosistemi destekleyerek önemli bir çaba sarf ediyoruz. Teknolojinin insan yaşamına sunabileceği esneklik, hız ve güvenin uçtan uca sağlanabilmesi için küresel çapta yenilikçi çalışmaları hayata geçiriyoruz ve bunun için uluslararası platformlarda rol ve görev alıyoruz. Böylece onarıcı finans gibi hem ekonomiye hem de insana ve doğaya fayda sunan, yenilikçi teknolojileri hayata geçirebiliyoruz. Bu kapsamda sponsorluğunu üstlenmekten gurur duyduğumuz Avalanche Summit II’de sadece finans sektörüne değil, tüm iş dünyasına örnek olacak çalışmalarımızı paylaşmaktan ve yeni teknolojiler üreten geliştiricilerin akla gelen ilk proje ortağı olmaktan mutluluk duyduk” dedi.

Avalanche Summit II, bu yıl ikinci kez gerçekleşti ve etkinliğe birçok konuşmacı ve şirket katılım gösterdi. Tüm dünyadan 300’ü aşkın konuşmacı 125’ten fazla farklı oturumda geleceğe yön verecek fikir ve uygulamaları paylaştı. 4.000'in üzerinde katılımcının yer aldığı etkinlikte, Web3 odağında yeni nesil teknolojiler masaya yatırıldı.

Akbank’ta üst düzey atama

 

19. Akbank Kısa Film Festivali devam ediyor

 

2023’ün ilk çeyreğinde Akbank’tan Türk ekonomisine 843 milyar TL kredi desteği

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)