BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık19. Akbank Kısa Film Festivali devam ediyor----

19. Akbank Kısa Film Festivali devam ediyor

19. Akbank Kısa Film Festivali devam ediyor
08 Mayıs 2023 - 14:01 www.finansgundem.com

19 yıldır her yaştan sanatseveri kapsayan bir festival kültürü yaratan Akbank Kısa Film Festivali 2-12 Mayıs tarihleri arasında izleyicisiyle buluşuyor.

Kısa filmlerin yapımını özendirmek, bu alanda yeni yapımları teşvik etmek ve ülke sinemasına katkıda bulunan yeni sinemacıları destelemek amacıyla, 19 yıldır her yaştan sanatseveri kapsayan bir festival kültürü yaratan Akbank Kısa Film Festivali devam ediyor. Festival izleyicisiyle, 30 yıldır Türkiye’nin sanat ekosistemini kapsayan Akbank Sanat’ta 2-12 Mayıs tarihleri arasında buluşuyor.

71 ülkeden toplam 2237 kısa filmin başvurduğu Akbank Kısa Film Festivali, ‘Festival Kısaları’, ‘Dünyadan Kısalar’, ‘Genç Bakışlar’, ‘Kısadan Uzuna’, ‘Deneyimler’, ‘Belgesel Sinema’, ‘Perspektif’, ‘Özel Gösterim’ ve ‘Forum’ bölümlerinden oluşuyor. Dünya festivallerinde yer almış birçok filmin yanı sıra çok sayıda Türkiye prömiyeri yapacak yeni filmlerin yer aldığı, 36 ülkeden 88 kısa ve 3 uzun metraj film festival programında yer alıyor.

Festival’in DENEYİMLER bölümünün konuğu, dünya sinemasının önemli isimlerinden Norveçli yönetmen Jonas Matzow Gulbrandsen. Yönetmenle yapılacak bir masterclass, uzun metraj fimi Valley Of Shadows ve kısa mesaj filmleri Everything Will Be Ok ve Darek programda yer alıyor.

KISADAN UZUNA da bu yıl uluslararası alanda başarılı yapımlara imza atan genç yönetmen Umut Aral var. Yönetmenin deneyimlerini aktardığı bir söyleşi, ilk uzun metraj filmi İyi Oyun ve ödüllü kısa filmleri Çarpışma ve Otuzdört festival programında.

FORUM bölümünde ise kısa filmlerin fikir aşamasından itibaren desteklenmesi amacıyla düzenlenen KISA FİLM SENARYO YARIŞMASI yer alıyor. Bu yıl 572 senaryonun başvurduğu yarışmada finale kalan 8 senaryo arasından en iyi senaryo festivalde belirlenecek.

Yirmi yaş ve altı gençlerin kısa film kültürüne olan ilgilerini desteklemeyi ve kısa film alanındaki üretimlerini teşvik etmeyi amaçlayan GENÇ BAKIŞLAR bölümünde yarışmanın finaline kalan 6 film gösterilecek.

Bu yıl festivalde ÖZEL GÖSTERİM bölümü İtalyan kısa filmlerine ayrıldı.

Ulusal ve Uluslararası olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilen 19. Akbank Kısa Film Festivali yarışma sonuçları 12 Mayıs Cuma akşamı gerçekleştirilecek ödül töreni ile açıklanacak. Yarışma jürisi tarafından Ulusal ve Uluslararası kategorilerde ‘En İyi Film' olarak seçilecek eserlerin yönetmenleri Akbank Sanat tarafından ödüllendirilecek. Forum Bölümü kapsamında düzenlenen, yapım desteği amaçlı kısa film senaryo yarışmasını kazanan senaryo da ödül töreninde açıklanacak. 20 yaş altı yönetmenlere yönelik Genç Bakışlar yarışmasında ise en iyi film ödüllendirilecek.

Tüm etkinlikler ücretsizdir.

19. Akbank Kısa Film Festivali hakkında detaylı bilgi için:

www.akbankkisafilmfestivali.com ve www.akbanksanat.com  adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

2023’ün ilk çeyreğinde Akbank’tan Türk ekonomisine 843 milyar TL kredi desteği

 

Akbank'tan temettü hamlesi

 

Akbank’ta yeni atamalar!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)